Borussia Dortmund’ta “Türk”e geçit yok !

Borussia Dortmund’ta “Türk”e geçit yok !

Borussia Dortmund Saadettin Saran’ın 90 milyon avroluk teklifini reddetti...

Borussia Dortmund Saadettin Saran’ın 90 milyon avroluk teklifini reddedince Saadettin Saran kulüpteki %5 hissesini bir Alman işadamına satarak B.Dortmund operasyonuna nokta koydu. Saran’ın Avrupa’daki kulüp operasyonu sürecek..

Son dönemin genç ve başarılı işadamı Fenerbahçe Kulübü eski Asbaşkanı ve potansiyel Başkan Adayı Saadettin Saran’ın B.Dortmund operasyonu “Türk kimliğine takıldı”.

Saadettin Saran ve bazı Amerikalı fon yöneticileri geçen yıl B.Dortmond’un satın alınması için masaya oturmuştu bu görüşme sonunda Saadettin Saran Alman takımının %5 hissesini satın almıştı.

Saran bu alımla kulübün 3. büyük hissedarı olurken kendisine takımın en büyük hissedarı olması için opsiyon ( ileriye yönelik satın alma hakkı ) verilmişti.

Saran satın aldığında düşme hattında olan Borussia Dormund kulübe giren bu sıcak paranın da etkisiyle yaptığı trasferler sonucu ligin ikinci yarısında fırtına gibi esti.

İknic yarının ikincisi olan Dortmound, ligi 6. sırada tamamlayarak düşme korkusundan İnter Toto’ya gitme kazanan başarılı bir performans kazandı.

Bu arada opsiyon hakkını kullanıp kulbün yönetiminiele geçirmek isteyen Saadettin Saran yönetime 90 milyon avroluk bir teklifte daha bulundu.

Ancak kulüp yönetimi bu kararı iktisadi açıdan çok “sosyolajik” açıdan değerlendirdi. “Koca Alman kulübü bir Türk’e mi satılacak” diye tepki gösteren çok sayıda şovenist taraftarın tepkisi kulüp yönetimine bu cazip teklife “hayır” demeye zorladı.

Ancak çok sayıda kulüp yöneticisi de Saran’la birlikte yola devam etmek istedi ve “hiç olmazsa %5’te kal, İcra Kurulu Üyesi ol bilgi ve deneyiminden yararelanalım” dedi. Ancak Saadettin Saran bu taleplere “bu kulübe yarar sağlayabilmem için yönetimin kontrolünün de bende olması lazım” diyerek bu teklifi reddetti.

Saran bu gelişmelerin ardından hisselerini bir alman işadamına sattı.

Saadettin Saran’ın Avrupa’da kulüp alma arayışının süreceği ve halen bazı kulüplerle görüştüğü öğrenildi.

Haber3 Özel