Çalışan emekliye 5 bin TL ek ikramiye için tarih belli oldu

Çalışan emekliye 5 bin TL ek ikramiye için tarih belli oldu
Güncelleme:

AK Parti iktidarının çalışan emeklileri kapsam dışı bırakıp, tepkiler gelince yeni bir düzenlemeyle çalışan emeklilere de verilmesinin önü açılan 5 bin TL ek ikramiyede çalışan emeklilerin ikramiyelerine ne zaman kavuşacağı belli oldu.

AK Parti iktidarı tarafından çalışan emeklilerin kapsam dışı bırakıldığı emekliye 5 bin TL ek ikramiyede tepkiler sonrasında AK Parti iktidarı geri adım atmış ve çalışan emeklilere de 5 bin TL ek ikramiye verilmesine ilişkin düzenleme TBMM'ye gelmişti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenleme sonrasında çalışmayan emekliler gibi çalışan emekliler de 5 bin TL ek ikramiye alabilmesinin önü açılırken çalışan emekliler 5 bin TL'lik ödemenin banka hesaplarına yatacağı tarihi beklemeye başlamıştı.

Ayrıntılar belli oldu... Komisyon'da kabul edilen torba teklifin gelecek hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaşması hedefleniyor.

Yaklaşık 5 milyon çalışan emeklinin de çalışmayan emekliler gibi alacağı 5 bin TL ek ikramiyenin 2024 yılı gelmeden banka hesaplarına yatması bekleniyor.

Ancak bunun için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda da kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.

Ankara kulislerinden edinilen bilgilere göre ödemelerin 2023 Aralık ayı içerisinde yapılması hedefleniyor.