Bakan Bilgin'den asgari ücret ve 3600 ek gösterge müjdesi

Bakan Bilgin'den asgari ücret ve 3600 ek gösterge müjdesi
Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zam ve memurların ek 3600 göstergesi için iki müjdeyi peş peşe açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacağını açıkladı. Bilgin ayrıca 3600 ek göstergeyle ilgili yeni açıklama yaptı. Bakan Bilgin,  "Birinci derecedeki memurların tamamı 3600 ek göstergeden yararlanacak." dedi.

 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Bakan Bilgin, ''Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüyen Türkiye'nin çalışan, üreten emekçilerinin menfaatlerini gözeten adımlarımızı istikrarlı ve güvenli bir şekilde atıyoruz. 2023 yılı asgari ücreti, 2022 yılına göre net artış oranını yüzde 100 yaparak ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam ettik. Hayat şartlarını dikkate alarak temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

'ŞEHİT EMEKÇİLERİ ANIYORUM'

Bakan Bilgin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise "Büyük ve güçlü Türkiye'nin müreffeh geleceğini emek emek beraber inşa ettiğimiz emekçilerimizin '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yeniden kutluyorum. Bu anlamlı günde emekçi düşmanı terör örgütü PKK'nın katlettiği yüzlerce şehit işçimizi ve tüm şehit emekçileri rahmetle anıyorum" dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada, asgari ücret artışında temmuz ayını işaret ederek, "Alım gücünü pazardaki durumunu tespit eden veriyi kullanarak araştırma yapıyoruz. Temmuz'da bunu yeniden değerlendirip, emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz" demişti.

TÜM EMEKLİLERE 3600 EK GÖSTERGE HAKKI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanacağını açıkladı. 

Bakan Bilgin, konuyla ilgili kanun teklifinin hazır olduğunu söyledi. 

 Bilgin, 3600 ek göstergeyle ilgili yeni açıklama yaptı. Bakan Bilgin,  "Birinci derecedeki memurların tamamı 3600 ek göstergeden yararlanacak." dedi.