‘Makine İle Seramik Sektörü İşbirliği’ Toplantısı

‘Makine İle Seramik Sektörü İşbirliği’ Toplantısı

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği (MAİB) ve Eskişehir-Bilecik-Kütahya (EBK) Seramik İş Kümesi Derneği tarafından Eskişehir’de ‘Makine ile Seramik Sektörü İşbirliği’ toplantısı düzenlendi.

- Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği (MAİB) ve Eskişehir-Bilecik-Kütahya (EBK) Seramik İş Kümesi Derneği tarafından Eskişehir’de ‘Makine ile Seramik Sektörü İşbirliği’ toplantısı düzenlendi.

Anemon Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan EBK Seramik İş Kümesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şafak Ozan, Ekonomi Bakanlığı’nın ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesine Yönelik Tebliği’ altında uygulanan ‘Uluslararası Pazarlarda Tanınırlık Projesi’ kapsamında desteklenen ‘Ortak, Hat, Makine ve Yedek Parça Veri Tabanı Oluşturulması’ projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ozan, seramik sektöründe kullanılan makinelerin yerli olarak üretilmesinin çok büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, “Çok önemli bir kilometre taşına birlikte şahitlik ettiğimizi düşünüyorum. Makine üreticileriyle birlikte odaklanarak seramik sektörünün ihtiyacı olan makinelerin yerel bir şekilde üretilmesini sağlamamız durumunda hem ülkemiz açısından hem sektörümüz açısından çok önemli bir adımı atmaya başlayacağımızı düşünüyorum. Çünkü seramik endüstrisinin teknolojik alanda da ciddi bir atılım yapmadan dünya ölçeğindeki liderlik hedefine ulaşması mümkün olamaz. Sadece nispeten ucuz iş gücüyle yaptığımız üretim bizi belirli noktaya kadar taşıyacaktır. Bu başlığı bizim markalaşmayla, teknolojiye sahip olmakla ve inovasyonla çok daha farklı bir boyuta taşıma zorunluluğumuz bulunuyor” dedi.

Toplantı, çeşitli istişarelerle sona erdi.