Mert Başaran'dan Dolar ve altın için dikkat çeken öneri

Mert Başaran'dan Dolar ve altın için dikkat çeken öneri
Güncelleme:

''Dolar almak enayiliktir" açıklamasıyla dikkat çeken ünlü yatırım danışmanı Mert Başaran, altın fiyatlarndaki geri çekilmeyi işaret ederek altın düşüp, Dolar yükselirken yatırımcılara bir öneride bulundu.

Geçtiğimiz hafta CNN Türk’te canlı yayın konuğu olan ünlü yatırım uzmanı Mert Başaran Türkiye’de yatırım denince akla ilk gelen Dolar için dikkat çeken bir uyarıda bulunmuş ve "Dolar almak enayiliktir" demişti.

Türkiye'de tasarruf oranının çok düşük olduğunu, vatandaşların ve yöneticilerin daha fazla tasarruf yapması gerektiğini belirten Başaran, açık açık dolar almanın enayilik olduğunu, doların bir enflasyonu olduğunu ve dolar arttıkça aynı şeylerin alınamadığını belirterek küçük paralarla zengin olmanın mümkün olduğunu ancak bunun zaman alacağını, küçük paraları mayalayarak büyütmek gerektiğini ifade etmişti.

Mert Başaran bu sefer de sosyal medya hesabı üzerinden düşüş eğilimini sürdüren altını işaret ederek, "Doları olan doları bozmadan bu ons rakamı ile çapraz kurla altına girebilir. Unutma altın bu kadar düşüşe rağmen 1 yılda dolar bazı yüzde 12 yaptı. Doları altına döndürmek için güzel noktalar olabilir. Ama uzun vade için. Yarın düşünce ay ay mahvoldum diyenlere uymaz." dedi.

3 YATIRIM ARACINI İŞARET ETTİ

Mert Başaran yatırım yapmak isteyenlere ise 3 farklı yatırım aracını işaret ederek, "Biz paramızı dolarla artan varlıklara yatırmamız gerekiyor. Altın, hisse senedi ya da gayrimenkule yatırabilirsiniz. Altın tasarruf ve yatırım aracı anlamında önemli bir emtia. İstatistik olarak altın hep dolar bazında artmış. Malda kalın hayatta kalın. Arsa ya da gayrimenkul alınabilir. Küçük paraları mayalamak ve büyütmek zaman alır. Bunu yapabilirsiniz" dedi.