Prof. Dr. Özgür Demirtaş ''herkese geçmiş olsun'' diyerek duyurdu

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ''herkese geçmiş olsun'' diyerek duyurdu
Güncelleme:

Ünlü ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamasını değerlendirirken "Herkese geçmiş olsun" dedi.

Sabancı Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in son açıklamasını yorumladı ve uyarılarda bulundu.

Hatırlanacağı gibi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün "Ülkemizin ödemeler dengesini iyileştirme, kamu açıklarını azaltma ve enflasyonu düşürme amacı doğrultusunda tedbir almaya ve uygulamaya devam ediyoruz.

Merkez Bankası’nın dün açıkladığı kararlar cari açığı azaltmaya ve enflasyonu orta vadede düşürmeye yöneliktir. Sınırlı kaynaklarımızı ihracata ve yatırımlara kanalize etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullanmıştı.

Bakan Şimşek'in açıklamalarının ardından ise Prof Dr. Özgür Demirtaş'tan Ticari kredilerde faiz artışı uyarısı geldi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Özgür Demirtaş, "Doğru bir karar: Ticari Kredi Faizlerinde muazzam artışa hazır olun… 10 puanlık artış hemen yansıyacak. Ticari kredi ile dönen herkese geçmiş olsun. Ama eksik bir karar: Merkez Bankası faizini düşük tutarak bu iş eksik kalır. Ayrıca Yatırım ve İhracat kredilerinde çıt yok o da eksik" diye yazdı.