ABD'de emlak yatırımı için dikkat edilmesi gerekenler hakkında Cengiz Bayırlı'dan uyarılar

ABD'de emlak yatırımı için dikkat edilmesi gerekenler hakkında Cengiz Bayırlı'dan uyarılar
Güncelleme:

Cengiz Bayırlı ABD’de emlak yatırımı hakkında dikkat edilmesi gerekenleri tek tek açıkladı. İşte o detayların merak edilenleri haberimizde!

Amerika’nın en çok bilinen emlak broker şirketleri arasında yer alan International Realty Group’un (IRG) Yatırım danışmanı ortaklarından olan Cengiz Bayırlı, kârlı bir yatırım yapmak için Türklerin Miami’ye yöneldiğini açıkladı.

İnsanlar gayrimenkul yatırımlarıyla uzun zamandır servetlerini korumayı ve servetlerini arttırmayı hedefliyorlar. İnsanların bunun en güvenilir yol olarak tercih ettiğini söyleyen Cengiz Bayırlı, son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri’nin yabancı yatırımcılara oldukça uygun gayrimenkuller sunduğunu dile getirdi. Bayırlı, Amerika’nın ekonomik istikrarının sağlam altyapısı ile çeşitlilik sunan konumu nedeniyle ev almak isteyen insanlara pek çok seçenek sunduğunu söyledi.

Amerika’dan konut almak isteyenler nelere dikkat etmeli?

Cengiz Bayırlı, Amerika’da yatırım yapmanın mantıklı bir yatırım seçeneği olduğunu söylerken bazı etkenlere dikkat etmek gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Amerika’da gayrimenkul piyasasının oldukça büyük olup bölgelere göre farklılıklar gösterdiğini dile getiren Bayırlı, yatırım yapılacak olan bölgenin doğru seçilmesi gerektiğinin önemini vurguladı.

Bölgelere göre kira miktarının ve gayrimenkul fiyatlarının geliri etkilediğini söyleyen Cengiz Bayırlı, Amerika’da yer alan ev fiyatlarının Türkiye’ye göre farklı olduğuna dikkat çekti. Bu sebeple gayrimenkule yatırım yapmadan önce bütçenin belirlenip yatırım gelirlerinin gözden geçirilmesini tavsiye etti. Hangi şehirde ev alınacağına karar vermenin önemli bir adım olduğunu söyledi.

Amerika’da kira geliri elde etmek için nelere dikkat edilmeli?

Bayırlı, yatırımın doğru bir şekilde yapılmasını söyleyerek Amerika’da kira geliri elde etmek için alınan gayrimenkulün değerinin artmasını bekleyerek satış yapılabileceğini de ekledi. Her iki durumda da avantajların ve dezavantajların yer aldığını vurgulayan Bayırlı, Amerika’da ev almak isteyenlerin bir gayrimenkul yatırım danışmanı ile çalışılması gerektiğinden de bahsetti. Yatırım danışmanlarının uygun ev bulma, alım ve satım süreçlerinde yardımcı olacağını söyledi.

Gayrimenkul için danışman ararken mutlaka tecrübeli ve güvenilir bir danışmana başvurmak gerektiğinin altını çizen Cengiz Bayırlı, talebe göre bu danışmanlarla birlikte almak istenilen ev özelliklerini belirleyerek bu doğrultuda ev aranması gerektiğini vurguladı. Bunun web siteleri aracılığıyla gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Her eyaletin farklı kurallarına dikkat

Eyalet sistemi ile yönetilen Amerika’nın her eyaletinde farklı kuralların bulunduğunu özellikle vurgulayan Cengiz Bayırlı, ev beğendikten sonra satın alma sürecinden de bahsetti. Satın alma sürecinde danışmanlardan yardım almanın öneminde ilişkin faydalı ipuçları veren Bayırlı, tüm belgeleri imzalayıp ödeme gerçekleştirdikten sonra evin artık satın alınmış olacağını söyledi. Bu adımları eksiksiz bir şekilde takip ederek Amerika’dan ev alınabileceğini söyledi. Ancak her eyaletteki kuralların ve yasaların farklı olabileceğini dile getirerek bu süreçlerin mutlaka uzmanların yardımı ile yürütülmesi gerektiğinden bahsetti.

Yatırım amaçlı ev alınacaksa Miami’den alınabileceğini söyleyen Bayırlı, evin değerine göre kontrat yapıldığından da bahsetti. Eğer proje halinde bir ev alınacaksa kontrat gerçekleştikten sonra %10’luk bir kısmı depozito olarak alınıyor. 100 bin dolarlık kısmı tapu dairesi hesabına Türkiye’den gönderildiğini dile getiren Bayırlı, bu kontratların elektronik imza sistemiyle yapıldığını söyledi. Amerika’dan ev almak isteyenlerin Amerikan vizesine ihtiyaçları olmadığını dile getirdi. Hatta Amerika’dan ev almak için evlerinden bile çıkmalarının gerek olmadığını söyledi.

İnsanların Amerika’dan ev almak için oturdukları yerden bile kolay bir şekilde işlem gerçekleştirebileceğini söyleyen Cengiz Bayırlı, ev satın aldıktan sonra belli aralıklarla yapılan ödeme sisteminden de bahsetti. Daha sonrasında evrakların otomatikman geleceğini söyledi. Satın alınan gayrimenkulün tamamlanmış bir daire olması durumunda bununla ilgili tekrardan teklifle verildiğini dile getiren Bayırlı, işlemler bittikten sonra tapunun online sistemle iletildiğini ve kişilerin artık Amerika’da ev sahibi olunabileceğini söyledi.