Mert Başaran konut ve arsa yatırımı için 6 ili işaret etti

Mert Başaran konut ve arsa yatırımı için 6 ili işaret etti
Güncelleme:

Türkiye'de gayrimenkul yatırımı denince akla ilk gelen isim olan Mert Başaran, gayrimenkul yatırımında en çok prim yapacak ve prim yapmayacak illeri "büyük iş insanlarını takip edin" diyerek açıkladı.

Türkiye'de her geçen gün artan ekonomik dar boğaz, yüksek enflasyon ve geçim derdi "orta direği" yok ederken ister konut, ister iş yeri, ister arsa olsun gayrimenkul yatırımı için hem küçük hem de büyük yatırımcılar sürekli bir "fırsat" bekliyor.

Bu konuya değinen emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran, "iş adamlarına bakın" diyerek taşınmaz yatırımı için hem küçük hem de büyük yatırımcıya yol haritası çizdi.

Başaran büyük iş insanlarının yatırımını nasıl yönlendirdiğine dair kritik tavsiyelerde bulunurken özellikle 15-20 yıllık sürede yatırımın nasıl yön değiştirip, değer kazanacağına ilişkin tüyoları verdi.

"Büyük iş insanlarından görüyorum. Gebze’de, Etiler’de, Bebek’te, Nişantaşı’nda yerler almıyorlar" diyen Mert Başaran, "Konya, Kayseri, Bilecik, Sakarya, Kütahya, Manisa’dan fabrika ve konut arazileri alıyorlar çünkü gelecek oraya gidiyor. Oralarda bugün 15-20 yıl sonrayı düşünerek alacağınız topraklar ama doğru yerde ve doğru fiyatla. Sanayi ve konut imarlarına yakın, büyük fabrikalara yakın ve büyük projelerin başlayacağı noktalara yakın büyük tarla parçaları olmak kaydıyla. Yatırımınızı bu şekilde yaparsanız 20 yıl sonra şunu diyeceksiniz; “Benim olduğum yere Türkiye’nin en büyük 3 fabrikası geldi. Benim oralar acayip yerler oldu Mert bey, benim o para etmeyen yerim depo oldu, fabrika oldu , dükkan oldu, daire oldu” diyeceksiniz.” ifadeleriyle yatırımcılara tüyoyu verdi.

Mert Başaran, ayrıca kentsel dönüşüme giren bölgelerdeki evlerin ilerleyen dönemlerde çok daha fazla değer kazanacağını berliterek "Gidin 30, 40, 50 yıllık binalardan ev alın. Paranız yetmiyorsa bile, 1. el ev almaya gidin, özellikle bir de site içerisindeyse ve hele bir de büyük site içerisindeyse, arsa payı büyükse mutlaka alın. Şu anda bu evler ucuz çünkü kimse beğenmiyor. İçinde oturan olmasa da, kiracı bulamasanız da alın. Bu evler önümüzdeki 5 yıl içinde çok ciddi şekilde dönüşecek. Şu anda her yer dönüşecek." dedi.