Haber3 SON DAKİKA EN ÇOK OKUNANLAR MANŞETLER FOTO GALERİ
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
BIST 14.409
Altın 6.815
Dolar 45,01
Euro 52,81
Yaşam Haber Spor Magazin Otomobil Teknoloji Kadın Sağlık Hayvanlar Alemi
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeriler
  3. Haber
  4. 9 Yaşındaki minik çocuk binlerce kişiye ilk hutbesini okudu

9 Yaşındaki minik çocuk binlerce kişiye ilk hutbesini okudu

Kocaeli Başiskele’de 9 yaşındaki Erdem Demirkır, sergilediği performansla Türkiye’nin gündemine oturdu. Ulu Cami'de yaklaşık 3 bin kişilik cemaatin karşısına çıkan minik Erdem, hatasız okuduğu hutbeyle büyük takdir topladı.

25 Nisan 2026  Saat: 12:09 Kaynak: İHA Güncelleme: 25 Nisan 2026 12:11
9 Yaşındaki minik çocuk binlerce kişiye ilk hutbesini okudu - Resim: 1

Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki Ulu Cami'de 9 yaşındaki Erdem Demirkır, yaklaşık 3 bin kişinin bulunduğu cemaatin karşısında ilk kez cuma hutbesi okuyarak ailesine büyük gurur yaşattı. Küçük yaşına rağmen sergilediği performans, camide bulunanlar tarafından ilgi ve takdirle karşılandı. Erdem Demirkır hutbesinde eğitim, ilim ve güzel ahlakın İslam dinindeki önemine dikkat çekerek, bireyin hem kendisine hem topluma karşı sorumluluk taşıdığını vurguladı. Saygı, şefkat ve adaletin güçlü bir toplumun temelini oluşturduğunu ifade eden Demirkır, Peygamber Efendimizin(sallâllâhu aleyhi ve sellem) örnek ahlakının rehber alınması gerektiğini söyledi. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulup ilim ve ahlaka yönlendirilmesinin önemine değinerek, erdemli bir toplumun ancak bu değerlerle mümkün olacağını belirtti.

1 / 6
9 Yaşındaki minik çocuk binlerce kişiye ilk hutbesini okudu - Resim: 2

3. sınıfa giden Erdem Demirkır, "İkinci sınıfta Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başladım. Daha sonra Kemal Aydıner hocamızla tanıştım ve onun rehberliğinde hem Kur'an-ı Kerim okumayı hem de duaları öğrenmeye devam ettim. Şu anda haftada dört gün akşamları Kur'an okumaya geliyorum. Bu süreç benim için çok önemli bir değişim oldu. Arkadaşlarım dışarıda oyun oynarken biz burada Kur'an okuyoruz. Bazen aynı sayfayı defalarca tekrar ediyoruz. Haftanın dört günü düzenli olarak camiye geliyoruz. Burada hem Kur'an eğitimi alıyoruz hem de namazlarımızı kılıyoruz. Yaklaşık bir saat süren derslerin ardından eve gidiyoruz. Camiye geldiğim zaman kendimi çok huzurlu ve mutlu hissediyorum" diye konuştu. Konuşmasını sürdüren Erdem Demirkır, "Camiye geldiğimizde sadece okumakla kalmıyoruz, arkadaşlarımla birlikte sistemli şekilde çalışıyoruz. Zaman tutarak Kur'an okuyoruz. Örneğin bir sayfayı okurken ne kadar sürede bitirdiğimizi ölçüyoruz. Kaç dakika sürdüğünü bir kağıda yazıyoruz. Ertesi gün geldiğimizde tekrar kontrol ediyoruz. Daha hızlı okuyup okuyamadığımızı, ilerleme olup olmadığını birlikte değerlendiriyoruz. Bu şekilde hem kendimizi geliştiriyoruz hem de daha disiplinli çalışmayı öğreniyoruz. Bu eğitim süreci başladıktan sonra derslerimde de büyük bir ilerleme oldu. Hem okul derslerimde hem de Kur'an eğitimimde daha başarılı hale geldim. Camiye gelmeye başladıktan sonra özgüvenimin arttığını da hissediyorum. Artık daha rahat konuşabiliyor, kendimi daha iyi ifade edebiliyorum" şeklinde konuştu.

2 / 6
9 Yaşındaki minik çocuk binlerce kişiye ilk hutbesini okudu - Resim: 3

Bugün kendisi için çok özel bir gün olduğunu söyleyen Erdem Demirkır, "Yaklaşık 3 bin kişilik bir cemaate hutbe okudum. Çok heyecanlandım. İlk başta okuyamayacağımı düşündüm ama yine de devam ettim ve okuyabildim. Hatta hatasız bir şekilde tamamlamış olmak beni çok mutlu etti. Bu deneyim benim için unutulmaz oldu. İleride büyüdüğümde abim gibi hafız olmak ve imam olmak istiyorum. Bu yolda ilerlemek ve insanlara faydalı olmak en büyük hedefim. Ayrıca arkadaşlarımın da bu süreci yaşamasını, onların da benim gibi huzur bulmasını ve mutlu olmasını istiyorum. Bu mutluluğun herkes tarafından yaşanmasını isterim" ifadelerini kullandı. Çocuğu ile gurur duyduğunu söyleyen baba Hasan Demirkır, "Çocuğumuz yazın Kur'an kursuna başladı. Kemal Aydıner hocamızın sayesinde bu seviyeye geldi. Çocuklara doğru eğitim verildiğinde nerelere ulaşabileceklerini hep birlikte gördük. Bugün de hutbe okudu. Allah geleceğini daim eylesin. İnşallah başarılı bir eğitmen olur. Şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

3 / 6
9 Yaşındaki minik çocuk binlerce kişiye ilk hutbesini okudu - Resim: 4

Cami imamı Kemal Aydıner ise "Elimizden geldiğince çocuklarımızı eğitmeye, imanlı ve ahlaklı bir nesil yetiştirmeye gayret ediyoruz. Özellikle günümüzde yaşanan olumsuzluklar karşısında; Allah'ını, peygamberini, kitabını bilen, vatanına ve milletine bağlı bireyler yetiştirmek en büyük hedefimiz. Bugün benim için çok özel bir gündü. Bir hocanın emeğinin karşılığını görmesi, tıpkı dikilen bir ağacın meyve vermesi gibi büyük bir mutluluk. Evladımızın, beklediğimin de ötesinde güzel ve etkili hutbe okuması beni gerçekten duygulandırdı. Cemaatimizden de çok güzel geri dönüşler aldık. Bu yaşta çocukların yetişmesi, herkes tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor" dedi.

4 / 6
Haber3
Gizlilik İlkeleri Künye İçerik Kaldırma Talebi Reklam İletişim İnsan Kaynakları

Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Manşetler
  • Çok Okunanlar
  • Foto Galeri
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Memur
  • Çalışma Hayatı
  • Otomobil / Motosiklet
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Medya
  • Kadın
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Sitene Ekle
  • Hava Durumu
  • İçerik Kaldırma Talebi
  • RSS
© 2026 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.