Haber3 SON DAKİKA EN ÇOK OKUNANLAR MANŞETLER FOTO GALERİ VİDEO
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
BIST 11.007
Altın 5.757
Dolar 42,53
Euro 49,55
Yaşam Haber Spor Magazin Otomobil Teknoloji Kadın Sağlık Hayvanlar Alemi
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeriler
  3. Haber
  4. Ayasofya Camii'ni yakmaya kalkışan kundakçıdan şok ifade

Ayasofya Camii'ni yakmaya kalkışan kundakçının ifadesi ortaya çıktı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kundaklama girişiminde bulunan M.G.'nin 13 yıla kadar hapsi isteniyor. M.G.'nin ifadesinde, ''Herhangi bir pişmanlığım yoktur'' dediği öğrenildi.

01 Kasım 2025  Saat: 09:47 Kaynak: DHA Güncelleme: 01 Kasım 2025 09:48
Ayasofya Camii'ni yakmaya kalkışan kundakçının ifadesi ortaya çıktı - Resim: 1

Olay 11 Temmuz günü Ayasofya-i Kebir Camii'nde yaşandı. Camiye giren M.G. elindeki kağıtları rahlenin arkasına koyarak ateşe verdi. Alevlerin halıya sıçraması sonucu yangın çıktı. Yangın cami görevlileri tarafından söndürüldü. M.G. polis ekipleri tarafından yakalandı. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 'Dünya Miras Alanı' sınırlarında olan ve 1.grup korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli olan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi harimindeki kundaklama olayı nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

1 / 5
Ayasofya Camii'ni yakmaya kalkışan kundakçının ifadesi ortaya çıktı - Resim: 2

Bunun üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, M.G.'nin x-ray cihazından geçerek Ayasofya Camii'nin içerisine girdiği, yanında getirdiği bez torba içerisinden kitap olduğu düşünülen nesneyi çıkararak cami sütununun dibine götürdüğü, sonrasında burada ateş yaktığı, ardından hızla uzaklaşarak camiyi terk ettiği yazıldı.

2 / 5
Ayasofya Camii'ni yakmaya kalkışan kundakçının ifadesi ortaya çıktı - Resim: 3

'PİŞMANLIĞIM YOKTUR'

İddianamede ifadesine yer verilen M.G., "Camiye geldikten sonra cemaatin yatsı namazını bitirmesinin akabinde yatsı namazını kıldım ve cemaat ayrılmaya başlayınca yanımda getirdiğim 1 adet İncil, 1 adet yazma ve farklı yerlerden toplanan yaprak ve ağaç parçalarını kolonya kutusu ile birlikte tutuşturdum, halının altına koyarak camiden ayrıldım. Amacım Ayasofya Camii'ni yakmaktı. Yanımda yazma bulundurmamın nedeni, inançlarımda kadın saçının cinsel bir obje olmamasından dolayı tepki mahiyetindedir. İncil'i de Ayasofya'nın önceden kilise olmasından dolayı dikkat çekme amacıyla getirdim. Herhangi bir pişmanlığım yoktur" dedi.

3 / 5
Ayasofya Camii'ni yakmaya kalkışan kundakçının ifadesi ortaya çıktı - Resim: 4

13 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, M.G.'nin 'Yakarak kamu malına zarar verme' ve 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçlarından toplamda 4 yıldan 13 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. (DHA)

4 / 5
Haber3
Gizlilik İlkeleri Künye İçerik Kaldırma Talebi Reklam İletişim İnsan Kaynakları

Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Manşetler
  • Çok Okunanlar
  • Foto Galeri
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Memur
  • Çalışma Hayatı
  • Otomobil / Motosiklet
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Medya
  • Kadın
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Sitene Ekle
  • Hava Durumu
  • İçerik Kaldırma Talebi
  • RSS
© 2025 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.