Ayasofya'nın kapısının tahrip edilmesi davasında karar çıktı
24 Temmuz 2020 tarihinde ibadete açılan Ayasofya Camii'nin ahşap kapısının kırılmasına ilişkin 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık hakkında karar verildi.
Kaynak: DHA

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ziyarete kapalı ve girilmemesi gereken bölümüne girerek kapıyı kırdığı iddiasıyla 'ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal etmek' suçlarından 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen sanık A.K.'nin yargılandığı dava karara bağlandı.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen duruşmada tutuksuz sanık A.K.'nin avukatı salonda hazır bulundu.

Mahkeme kararında, sanık A.K.'yi 'ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

K. hakkında 'konut dokunulmazlığını ihlal etmek' suçunun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatına karar verildi. (DHA)