Bin 250 rakımlı tepedeki mağarada korkunç keşif! Her yer insan kemiği...
Malatya'nın Yazıhan ilçesinde kayıp bir şahsın cinayet soruşturması kapsamında AFAD ve polis ekiplerince yapılan aramada, 1250 rakımlı Ansır Mağaraları'nda insan kemiklerine ulaşıldı.
Malatya asayiş gündemi, yıllar önce kaybolan ve cinayete kurban gittiği düşünülen bir şahsın dosyasıyla yeniden hareketlendi. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kayıp şahsın akıbetini aydınlatmak üzere geniş çaplı bir operasyon düğmesine bastı. Hedefte ise Yazıhan ilçesindeki zorlu arazi şartlarına sahip mağaralar vardı.
Emniyet güçlerinin arama çalışmaları, Yazıhan ilçesine bağlı Buzluk Mahallesi'nde yer alan ve halk arasında "Ansır Mağaraları" olarak bilinen dağlık bölgede yoğunlaştı. Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine AFAD, UMKE personelleri ve güvenlik korucuları da saha desteği sağladı. Gerçekleştirilen titiz aramalar sonucunda yaklaşık 1250 rakımlı zorlu bir mağarada insan kemiklerine ulaşıldı.
Olay yeri inceleme ekiplerinin mağaradaki detaylı çalışmalarının ardından, bulunan kemikler koruma altına alınarak kimlik tespiti, DNA profillemesi ve diğer adli analizlerin yapılması amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek olan DNA ve yaş analiz raporları, kemiklerin yıllar önce kaybolan şahsa ait olup olmadığını kesinleştirecek. Elde edilecek bilimsel bulgular doğrultusunda, faili meçhul cinayet dosyasındaki soruşturmanın yönü ve şüphelilerin durumu netlik kazanacak.