Çarşı'nın eski tribün liderine kanlı pusu! Motosikletli saldırgan kurşun yağdırdı
Beşiktaş Gayrettepe'de, Çarşı grubunun alt kolu Deplasman Kartalları'nın eski lideri K.U., motosikletli ve maskeli saldırganların hedefi oldu. 5 kurşunla yaralanan eski tribün lideri hastanede tedavi altına alınırken, emniyetin titiz çalışmasıyla film gibi kaçış planı deşifre edildi. Olayla bağlantılı 7 şüpheli tutuklandı, firari tetikçi ve azmettirici ise aranıyor.
İstanbul Beşiktaş asayiş gündemini sarsan, organize suç dünyası ile tribün grupları arasındaki karanlık ilişkileri bir kez daha gözler önüne seren kanlı bir pusuya sahne oldu. Beşiktaş taraftar oluşumu Çarşı’nın alt grubu olan 'Deplasman Kartalları'nın eski tribün liderlerinden 50 yaşındaki K.U., sokak ortasında motosikletli ve maskeli tetikçilerin silahlı saldırısına uğradı.
Gayrettepe'de Kanlı Pusu: 5 Kurşunla Yaralandı
Olay, 10 Temmuz akşamı saat 21.00 sularında kentin en işlek bölgelerinden Gayrettepe Mahallesi’nde meydana geldi. Yolda yürüdüğü esnada kendisine yaklaşan motosikletli şahıslardan birinin kurşun yağmuruna tuttuğu K.U., bacaklarına ve koltuk altına isabet eden 5 kurşunla yere yığıldı. Çevredeki vatandaşların büyük bir panik yaşadığı olayın ardından bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, yaralıyı hızla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavisi süren K.U.'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
Saldırı anında siyah kıyafetli ve maskeli tetikçinin yaya olarak hızla uzaklaştığını belirten 15 yaşındaki bir görgü tanığının ifadesi, soruşturmanın ilk ipuçlarını oluşturdu. Olay yerinde yapılan incelemelerde ise 3 adet boş kovan ele geçirildi.
Polisten Film Gibi Takip: İki Motosiklet, Bir Kiralık Araç
Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği ile Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyon, saldırganların şeytani kaçış planını saniye saniye deşifre etti. Saldırıda kullanılan ilk motosiklet, Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi’ndeki bir sitenin otoparkında üzeri örtülerek gizlenmiş halde bulundu. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin araç üzerindeki hassas çalışmaları sonucunda 19 yaşındaki H.T.’nin parmak izine ulaşıldı.