Edirne'de bir kez daha taşkın alarmı verildi
Edirne'de son dönemde etkili olan yağışların ardından taşan Meriç Nehri'nde su seviyesinin yükselmesiyle taşkın alarmı verildi.
Son yağışlar, karların erimesi ve Bulgaristan'daki barajlardan su bırakılmasıyla birlikte Edirne'deki nehirlerde su seviyesi hızla arttı. 7 Şubat’ta, son yılların en yüksek debisi olan 1257 metreküp/saniyeye yükselen Meriç Nehri için Devlet Su İşleri (DSİ) 'turuncu alarm' uyarısında bulundu.
Tunca Nehri'nin debisi 15 metreküp/saniye olarak ölçülürken, Arda Nehri'nin Bulgaristan'ın Ivaylovgrad kesiminde ise kırmızı seviye olan 778 metreküp/saniyeye yükseldi.
Meriç Nehri, Edirne'de NATO Köprüsü mevkisi olarak adlandırılan bölgede yatağından taştı. Taşkın üzerine bölgedeki çiftliklerle tarım alanları su altında kaldı. Çiftliklerde hayvanları bulunanlar, traktörlerle hayvanları alıp, başka yere götürdü.
YENİDEN ARTIŞA GEÇTİ
Aradan geçen 10 günlük sürenin ardından Arda Nehri’nin Bulgaristan’daki Ivoylovgrad bölgesinde debisi artarak, 424 metreküp/saniyeye çıktı. Arda Nehri’ndeki artışla birlikte Meriç Nehri’nde de su seviyesi yeniden yükseldi. Nehirde, geçen hafta 621 metreküp/saniye ölçülen debi, bugün 891 metreküp/saniyeye çıktı. Devlet Su İşleri, nehirle ilgili ‘sarı alarm’ uyarısında bulundu.