Haber3 SON DAKİKA EN ÇOK OKUNANLAR MANŞETLER FOTO GALERİ VİDEO
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
BIST 10.919
Altın 5.779
Dolar 42,53
Euro 49,62
Yaşam Haber Spor Magazin Otomobil Teknoloji Kadın Sağlık Hayvanlar Alemi
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeriler
  3. Haber
  4. Hemşire Pınar'ın silahla ölümüne ilişkin davada tahliye edilen eş, yeniden tutuklandı

Hemşire Pınar'ın silahla ölümüne ilişkin davada tahliye edilen eş, yeniden tutuklandı

Şanlıurfa'da hemşire Pınar B.’ın otomobilde şüpheli ölümüne ilişkin yargılandığı davada tahliye edilen eşi keşif kayıtları, kriminal raporlar sonrasında yeniden tutuklandı.

16 Ekim 2025  Saat: 14:05 Kaynak: DHA Güncelleme: 16 Ekim 2025 14:10
Hemşire Pınar'ın silahla ölümüne ilişkin davada tahliye edilen eş, yeniden tutuklandı - Resim: 1

Olay, 22 Şubat 2024'te Siverek ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde meydana geldi. Siverek Devlet Hastanesi'nde hemşire olan Pınar B. ile kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi R.B. arasında telefonda tartışma çıktı. İnfaz koruma memuru olan R.B., otomobiliyle eve geldiğinde eşinin dışarıya çıkıp, hızlıca yürüdüğünü fark etti. Eşini gören R.B., otomobiliyle takip etmeye başladı. R.B., durumu fark edip koşmaya başlayan eşi Pınar B.'ı durdurup araca bindirdi.

1 / 6
Hemşire Pınar'ın silahla ölümüne ilişkin davada tahliye edilen eş, yeniden tutuklandı - Resim: 2

Otomobilde Pınar B. tabanca ile vuruldu. R.B., daha sonra yaralı Pınar B. ile annesinin evine gitti. Burada R.B., aracı ve içerisindeki yaralı eşini ağabeylerine teslim etti. R.B.'ın ağabeyleri tarafından çalıştığı hastaneye götürülen Pınar B., kurtarılamadı. Pınar B.'ın evinden çıktığı anlar ile R.B.'ın olaydan sonra annesinin evine gittiği anlar, güvenlik kameralarına yansıdı. Kendisi de tabanca ile vurulan ve şüpheli olarak gözaltına alınan R.B., tedavisinin ardından 'Eşe karşı kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

2 / 6
Hemşire Pınar'ın silahla ölümüne ilişkin davada tahliye edilen eş, yeniden tutuklandı - Resim: 3

Olay yerinde yapılan incelemede de 10 mermi çekirdeği bulundu. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tabanca gaz pedalının altında bulunurken, silah Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nde incelemeye alındı. Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından 11 Mart 2024'te hazırlanan raporda, R.B.'ın sol el svabında atış artığı tespit edildi. Diğer yandan R.B., 3 ay sonra görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

3 / 6
Hemşire Pınar'ın silahla ölümüne ilişkin davada tahliye edilen eş, yeniden tutuklandı - Resim: 4

Geçen duruşmada Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından verilen ve 3 profesörden oluşan heyet raporu okundu. Pınar'ın intihar etmediğinin değerlendirildiği raporda, “R.B.'ın ifadeleri dikkate alındığında Pınar B.'ın araca zorla R.B. tarafından bindirildiği, yanak bölgesinde silahın horoz ve/veya gövde kısmı ya da benzer şekilde ekimoz oluşturabilecek çıkıntılı künt cisimle vurmakla oluşmuş lezyonlar, burun bölgesinde ve her iki elde ekimozlar dikkate alındığında Pınar B.'ın araç içerisinde ya da araca binmeden önce R.B. tarafından darbedilmiş olduğu, uygulanan bu fiziksel travmada silah ya da travmatik enstrümanın R.B.'ın elinde olduğu ve aktif olarak R.B. tarafından travma enstrümanı olarak kullanılmış olduğu, Pınar B.'ın her iki elinde geri saçılma paternlerinin ve sağ elinde atış artığı tespit edilmeyişinin R.B. tarafından ifade edilen atış mekanizması ile uyuşmadığı, silahın Pınar B. tarafından ateşlenmiş olmadığını düşündürdüğü, Pınar B.'ın kendini iyi hissetmemesi nedeniyle evde kendi kendine damar yolu açarak serum tedavisi uygulamasının, yaşamını sürdürme yönünde bilinçli ve aktif bir çaba gösterdiğini düşündürdüğünden, intihara hazırlık sürecinin klasik belirtileri olan vedalaşma, kişisel eşyaları devretme ya da ani içe kapanma ve benzeri bulguların olmaması ve tanık ifadelerinde yer alan yaşam olaylarına dair konuşmalar, alışveriş, hastalık için serum takma vesaire dikkate alındığında Pınar B.'ın intihar motivasyonu olmadığı ve olayın orijininin intihar olduğunun söylenemeyeceği kanaatini bildirir bilimsel mütalaa raporudur” denildi.

4 / 6
Haber3
Gizlilik İlkeleri Künye İçerik Kaldırma Talebi Reklam İletişim İnsan Kaynakları

Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Manşetler
  • Çok Okunanlar
  • Foto Galeri
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Memur
  • Çalışma Hayatı
  • Otomobil / Motosiklet
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Medya
  • Kadın
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Sitene Ekle
  • Hava Durumu
  • İçerik Kaldırma Talebi
  • RSS
© 2025 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.