Hobi bahçelerinde yeni dönem: İzinsiz yapılara elektrik, su ve doğal gaz resmen yasaklandı
Tarım arazilerini korumayı amaçlayan hobi bahçesi düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni kanuna göre, tarım arazilerine izinsiz kurulan yapılara elektrik, su ve doğal gaz bağlanamayacak; bağlayan kurumlara ağır para cezası kesilecek. Ayrıca konut kooperatiflerinin tarım arazisi alması yasaklandı.
Tarım arazilerinin bölünerek hobi bahçelerine dönüştürülmesinin önüne geçmek amacıyla hazırlanan kritik düzenleme resmen hayata geçti.
11 Haziran'da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Binlerce vatandaşı ve kooperatifi ilgilendiren yeni yasa, tarım alanlarındaki izinsiz yapılaşmaya karşı çok sert yaptırımlar içeriyor.
Altyapı Aboneliklerine Kesin Yasak
Kamuoyunda "hobi bahçesi yasası" olarak bilinen düzenlemenin en dikkat çekici maddesi, altyapı hizmetlerine getirilen kısıtlamalar oldu.