İslam Memiş'ten altın ve konut uyarısı peş peşe geldi: ''Her şey değişebilir, bu rakamı bekleyin''
Altın ve değerli metaller uzmanı piyasa analisti İslam Memiş, Orta Doğu’daki 15 günlük ateşkes sürecinin altın ve konut fiyatları üzerindeki etkisini masaya yatırdı. "Altını mı satmalı, ev mi almalı?" sorusuna yanıt veren İslam Memiş, hem ons hem de gram altın için yeni tahminlerini paylaştı hem de yatırımcıları bekleyen 2 senaryonun detaylarını aktardı. İslam Memiş konut almak isteyenleri de uyardı.
Küresel enerji arzının en kritik noktası olan Hürmüz Boğazı'nda sular ısınıyor. ABD ve İran arasındaki diplomatik görüşmelerin sonuçsuz kalması ve CENTCOM'un ilan ettiği deniz ablukası, yeni haftanın ilk işlem gününde piyasaları yangın yerine çevirdi. Abluka kararı, enerji akışının kesileceği endişesini zirveye taşıdı. Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, haftaya %7’nin üzerinde bir artışla başlayarak 104,43 dolar seviyesine kadar yükseldi. Enerji koridorundaki bu tıkanıklık, küresel enflasyon endişelerini de beraberinde getirdi. Petrol fiyatlarındaki sert yükselişin ardından altın piyasasında dalgalanma yaşandı. Haftayı 4749 dolardan kapatan ons altın, sabah saatlerinde 4643 dolara kadar çekilse de hızlı bir toparlanma ile saat 09:00 itibarıyla 4723 dolar seviyesinde dengelendi. Yurt içinde ise gram altın 6.790 TL bandında işlem görerek yatırımcısını tetikte bekletiyor.
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş Youtube yayınında Orta Doğu’da 28 Şubat’ta patlak veren savaşın ardından başlayan 15 günlük "göreceli ateşkes" dönemini değerlendirdi.
Yatırımcıları nisan ayının geri kalanı için uyaran Memiş, özellikle altın ve konut ekseninde bugüne dikkat çekti.
İslam Memiş'e göre piyasalar şu an iki ihtimalli bir süreci fiyatlıyor.