Haber3 SON DAKİKA EN ÇOK OKUNANLAR MANŞETLER FOTO GALERİ
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
BIST 14.443
Altın 6.703
Dolar 45,18
Euro 53,00
Yaşam Haber Spor Magazin Otomobil Teknoloji Kadın Sağlık Hayvanlar Alemi
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeriler
  3. Haber
  4. İsrail'in alıkoyup işkence ettiği Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'da

İsrail'in alıkoyup işkence ettiği Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'da

İsrail tarafından uluslararası sularda alıkonulan Küresel Sumud Filosu'nda bulunan 18'i Türk vatandaşı olan 59 aktivist, İstanbul'a döndü. Aktivistler, sağlık muayenesi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

02 Mayıs 2026  Saat: 09:22 Kaynak: DHA/İHA Güncelleme: 02 Mayıs 2026 09:22
İsrail'in alıkoyup işkence ettiği Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'da - Resim: 1

Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve uluslararası sularda İsrail tarafından el konulduktan sonra Yunanistan'ın Girit Adası'na çıkarılan Küresel Sumud Filosu aktivistleri, Türk Hava Yolları tarafından gerçekleştirilen özel uçuşla İstanbul'a getirildi. 

1 / 47
İsrail'in alıkoyup işkence ettiği Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'da - Resim: 2

Heraklion Havalimanı'ndan saat 20.30'da kalkan TK6934 sefer sayılı uçakta bulunan 18'i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 59 aktivist, 1 saat 15 dakika süren yolculuğun ardından 21.45'te İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Türk vatandaşlarının yanı sıra 4 ABD, 5 Arjantin, 2 Avustralya, 1 Bahreyn, 2 Brezilya, 6 İngiltere, 1 Hollanda, 3 İspanya, 2 İtalya, 10 Malezya, 1 Meksika, 1 Pakistan, 1 Şili ve 2 Yeni Zelanda vatandaşının İstanbul'a getirildiği öğrenildi.

2 / 47
İsrail'in alıkoyup işkence ettiği Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'da - Resim: 3

Uçakta yer alan 18'i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 59 aktivisti, Dışişleri Bakan Yardımcısı Hacı Ali Özel, TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Doç. Dr. İlker Haktankaçmaz ve Filistin'e Destek Platformu Başkanı Osman Nuri Kabaktepe apronda güller ve Filistin kefiyeleriyle karşıladı.

3 / 47
İsrail'in alıkoyup işkence ettiği Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'da - Resim: 4

'ULUSLARARASI SULARDA GEMİMİZDEN BİZİ ALABİLECEĞİNİ TAHMİN EDEMEDİK'

Aktivist Halil Erdoğmuş, "65 gemi ile yola çıktık. Yolculuğumuzun 4'üncü günüde akşam saat 12'ye doğru birden alarm verildi. Biz aslında dron saldırısı bekliyorduk. Ama birden yabancı askerler geldi. İsrail askerlerinin Avrupa'nın ortasında, uluslararası sularda bizim gemimizden bizi alabileceğini tahmin edemedik. Muhtemelen Avrupa bundan sonra daha dikkatli bir savunma mekanizması ve genişliği kurmak zorunda. Çünkü İsrail eğer Avrupa'nın ortasına kadar gelip, uluslararası sularda 50'den fazla milletteki insanı, teröristçe, korsan yaklaşımla teslim alabiliyorsa burada çok büyük sorun vardır. Bizi aldıkları andan itibaren onların belki inanışlarındaki gibi tüm arkadaşlarımıza hayvan muamelesi yaptılar. Bazı arkadaşlarımız çok büyük darp aldılar. O darplardan onların yüzlerine bakacak durumumuz yok. Onlardan iki tanesine gemide el konuldu. Şuan da onların hayatlarından endişeliyiz. Brezilyalı ve İspanyol iki arkadaşımıza el konuldu. Bizi daha sonra gemiyle 10-15 gün içerisinde hazırlanmış gemi hapishanesine koydular. Orada 3 tane konteynere tıktılar. Her tarafı ıslatmışlar, her tarafı sulamışlardı. Gece boyunca sabaha kadar titredik. Üzerimizde bizi koruyacak kıyafetimiz yoktu, birçok arkadaşımızın ayakkabısı yoktu. Sabaha kadar titredik" dedi.

4 / 47
Haber3
Gizlilik İlkeleri Künye İçerik Kaldırma Talebi Reklam İletişim İnsan Kaynakları

Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Manşetler
  • Çok Okunanlar
  • Foto Galeri
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Memur
  • Çalışma Hayatı
  • Otomobil / Motosiklet
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Medya
  • Kadın
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Sitene Ekle
  • Hava Durumu
  • İçerik Kaldırma Talebi
  • RSS
© 2026 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.