İstanbul'da 4 katlı binada yangın paniği
İstanbul Gaziosmanpaşa'da 4 katlı binada yangın çıktı. Binadan alevler yükselirken, olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi.
Yangın, saat 11.30 sıralarında Karadeniz Mahallesi 1143.Sokak'taki 4 katlı binanın çatı katında çıktı. Boş olduğu öğrenilen binada henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında alevler rüzgarında etkisi ile kısa sürede bitişikte bulunan 2 binaya sirayet etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yoğun duman nedeniyle panik yaşayan mahalleliler evlerinden çıktı.
Yangını kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışan bir kişinin vücudundaki yanıklar sonucu hafif yaralanırken ekiplerin yangını söndürme çalışmasında bir itfaiye eri başına düşen parça nedeniyle yaralandı.
İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren müdahalesiyle söndürülen yangında binaların çatısı ağır hasar aldı.
'FIRTINANIN ETKİSİYLE YAN BİNALARIN ÇATILARINA SIÇRADI'
Yangının çıktığı sokakta yaşayan Yasemin Ö., “Binanın çerçevesini kırıyorlardı zaten boştu. Bir anda baktım ki yangın boş binadan çıkmaya başladı. Daha sonra fırtınanın etkisi ile yan binaların çatılarına sıçramaya başladı. Binayı daha önce boşaltmışlardı" ifadelerini kullandı. (DHA)