İstanbulluların kabusu olan hırsız yakalandı: Suç dosyasını gören inanamadı!
İstanbul'da evlere tırmanarak açık bırakılan pencerelerden girip milyonlar değerinde hırsızlık yapan 2 şüpheli yakalanırken 26 yaşındaki hırsızlık şüphelisinin 104 suç kaydı, 18 ayrı dosyadan aranması ve 8 yıl 25 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.
İstanbul Kadıköy, Merdivenköy Mahallesi'nde 26 Eylül'de bir eve giren hırsızlar elektronik eşya, nakit para, ziynet eşyaları ile kontak anahtarını buldukları park halindeki otomobili çalarak kaçtı.
Polis tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada hırsızların binaya dışardan adeta bir cambaz gibi tırmandıkları ardından açık bırakılan pencere camından içeri girdikleri belirlendi. Güvenlik kamera görüntülerinde hırsızlığı gerçekleştiren şüphelilerin daha sonra aynı yerden kaçtıkları görüldü.
Polis bu olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken 2 Ekim'de bir kez daha ortaya çıkan şüpheliler Merdivenköy Mahallesi, Hoşgörü Sokak'ta bulunan bir eve aynı yöntemi kullanarak girdi. Hırsızlar yatak odasında içinde 750 gram altın, bir adet tabanca ve bir miktar döviz bulunan kasayı çaldı.
Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada polis güvenlik kamera görüntülerinin izini sürerek şüphelilerin kimliğini belirledi.