Karaman'da ilaçlama kabusu: AFAD 6 katlı binayı tahliye etti! Öne sürülen iddia kan dondurdu!
Karaman'ın Yunus Emre Mahallesi'nde bir binanın 5. katında tahtakurularına karşı sıkılan kimyasal böcek ilacı, apartmanda paniğe neden oldu. Ağır koku üzerine olay yerine polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD'ın yaptığı kimyasal ölçümlerin ardından, zehirlenme riskine karşı 6 katlı apartman tedbir amaçlı tahliye edildi.
Karaman'ın Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan 6 katlı bir sitede, 5. katta oturan M.A. isimli şahsın tahtakurularına karşı kullandığı ağır kimyasal böcek ilacı tüm binada paniğe yol açtı. Keskin koku üzerine ihbarla bölgeye gelen AFAD ve polis ekipleri, kimyasal ölçüm yaptıktan sonra olası bir zehirlenme riskine karşı katlardaki vatandaşları gece yarısı evlerinden tahliye etti. "Komşuların gıdalarına ve dairelerine de ilaç sıktığı" iddia edilen şüpheli şahıs gözaltına alındı. Nefes almakta güçlük çeken ve zehirlenme şüphesi yaşayan bina sakinleri, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarın ciddiyeti üzerine adrese acil sağlık ekiplerinin yanı sıra, emniyet güçleri ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) ekipleri sevk edildi.
Olay yerine tam donanımlı olarak intikal eden AFAD uzmanları, ilaçlamanın yapıldığı 5. kat ve çevresinde özel cihazlarla kimyasal gaz ölçümü gerçekleştirdi. Yapılan detaylı incelemelerin ardından, havadaki zehirli partiküllerin insan sağlığını tehdit edebileceği değerlendirildi. Bunun üzerine, apartman sakinlerinin kimyasal kokudan etkilenmesini önlemek amacıyla riskli katlarda yaşayan vatandaşlar polis gözetiminde tedbir amaçlı olarak binadan tahliye edildi. Geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan vatandaşlar büyük bir şok yaşadı.
Olayın sorumlusu olarak belirlenen ve ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülen M.A. ise kendini savundu. Gözaltına alındığı sırada gazetecilerin sorularını yanıtlayan şahıs, binada yönetici bulunmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Ben bu apartmanda yaşıyorum. Tahtakurusu illeti yüzünden son 2 yılda 20 bin liralık sıfır eşyamı çöpe atmak zorunda kaldım. Sadece böcek ilacı aldım ve kendi kapımın önüne sinek ilacı sıktım. Komşular beni boş yere şikayet etmişler."
Ancak apartman sakinlerinin iddiaları çok daha vahimdi. Komşuları, M.A.'nın sadece kendi kapısının önüne değil; başkalarına ait dairelerin iç kısımlarına ve hatta bazı gıda maddelerinin üzerine de kasıtlı olarak böcek ilacı sıktığını ileri sürdü. Karaman Emniyet Müdürlüğü, halk sağlığını tehlikeye atan bu akılalmaz olayla ilgili geniş çaplı adli tahkikat başlattı.