Şimdi trafik canavarları düşünsün! HAYAT 112 Acil uygulamasına yeni özellikler eklendi
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması'nın ilk ayında 600 binden fazla indirildiğini açıkladı. Uygulamaya trafik magandaları için 'makas atma' ihbarı, Radar+ ücretli/ücretsiz yol seçeneği ve haritada EDS görüntüleme gibi yeni özellikler eklendi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin duyurduğu üzere, vatandaşların acil durumlarda güvenlik güçlerine ve sağlık ekiplerine anında ulaşmasını sağlayan HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması, yayınlandığı ilk ayda 600 binden fazla indirme sayısına ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Dijital altyapının gücüyle bir ayda 7 bin 157 acil vakaya müdahale edilirken, yayınlanan yeni güncellemeyle birlikte 'makas atma' ihbarı ve harita üzerinden Sabit Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kameralarını görüntüleme gibi hayat kurtaran yeni özellikler devreye alındı.
Günde 370 Bin, Ayda 12 Milyon İşlem Hacmi
İçişleri Bakanı Çiftçi'nin paylaştığı verilere göre, uygulama vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Trafik kazası, yangın, ilk yardım ve asayiş olayları başta olmak üzere günde ortalama 370 binin üzerinde işlem gerçekleştiriliyor. Acil ihbar, konum tespiti, harita ve adres sorgulama gibi hayati fonksiyonları barındıran HAYAT 112, ilk ayında toplamda 12 milyonu aşkın işlemi kesintisiz bir şekilde karşıladı.
Sokak Hayvanları ve Trafik Güvenliği İçin Hızlı Çözüm
Uygulamanın sadece asayiş değil, trafik güvenliği ve çevre duyarlılığı konusunda da aktif olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Özellikle güvenli sürüşü destekleyen Radar+ özelliği sayesinde 800 binin üzerinde radar ve hız koridoru sorgusu yapıldı. Ayrıca sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik oluşturulan yeni dijital ihbar süreci üzerinden gelen 2 bin 254 başvuruya da anında müdahale edildiği bildirildi.
HAYAT 112 Uygulamasına Hangi Yeni Özellikler Eklendi?
Bakan Çiftçi, "Bir tuş kadar yakın, bir hayat kadar değerli" sloganıyla 7/24 hizmet veren uygulamanın, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda sürekli geliştirildiğini vurguladı.