Haber3 SON DAKİKA EN ÇOK OKUNANLAR MANŞETLER FOTO GALERİ
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
BIST 14.022
Altın 6.255
Dolar 46,26
Euro 53,60
Yaşam Haber Spor Magazin Otomobil Teknoloji Kadın Sağlık Hayvanlar Alemi
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeriler
  3. Haber
  4. Turizmin kalbi Kapalıçarşı'da korkutan yangın

Turizmin kalbi Kapalıçarşı'da korkutan yangın

İstanbul Fatih'teki tarihi Kapalıçarşı'da bulunan trafoda yangın çıktı. Yoğun dumanın kapladığı çarşıda vatandaşlar ve esnaf panik yaşarken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

12 Haziran 2026  Saat: 12:23 Kaynak: DHA Güncelleme: 12 Haziran 2026 13:41
Turizmin kalbi Kapalıçarşı'da korkutan yangın - Resim: 1

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan tarihi Kapalıçarşı'da saat 11.30 sularında bir trafoda yangın meydana geldi. Gelen ilk ihbarların ardından olay yerine hızla çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 

1 / 10
Turizmin kalbi Kapalıçarşı'da korkutan yangın - Resim: 2

Tarihi yarımadanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Kapalıçarşı'daki trafoda henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede bölgeyi yoğun bir duman altında bıraktı. Çıkan karanlık dumanlar nedeniyle çevredeki esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlar arasında büyük bir panik yaşandığı görüldü.

2 / 10
Turizmin kalbi Kapalıçarşı'da korkutan yangın - Resim: 3

İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, trafoda hasar meydana geldi. Yangının trafoda meydana gelen kısa devre nedeniyle çıkmış olabileceği değerlendirilirken, kesin çıkış nedeninin yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

3 / 10
Turizmin kalbi Kapalıçarşı'da korkutan yangın - Resim: 4

Yangına söndürme tüpüyle müdahale eden Serdar Ç., "İki gündür bir kablo yanığı kokusu alıyorduk. Elektrikçi arkadaşlar gelip bakmışlar. Küçük trafonun içerisine bir kedi girmiş ve ölmüş. Onu gördüğü halde orayı organize etmemişler. Sorun da buradan kaynaklanıyor. Kısa devre oldu herhalde onu gördük. Yangın tüpüyle söndürmeye çalıştık elimizden geldiği kadar. Daha sonra itfaiye arkadaşlar gelip müdahalede bulundular. Allah'a şükür can kaybı yok ama buranın tarihi yapısına yakışmıyor. Burada elektrikle alakalı ciddi bir güvenlik problemi var. Bu tip şeylerle daha çok karşılaşırız. Bunun için bir önlem alınması lazım. Çok ciddi üzerine düşünülmesi gereken bir durum var" dedi.

4 / 10
Haber3
Gizlilik İlkeleri Künye İçerik Kaldırma Talebi Reklam İletişim İnsan Kaynakları

Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Manşetler
  • Çok Okunanlar
  • Foto Galeri
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Memur
  • Çalışma Hayatı
  • Otomobil / Motosiklet
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Medya
  • Kadın
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Sitene Ekle
  • Hava Durumu
  • İçerik Kaldırma Talebi
  • RSS
© 2026 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.