Haber3 SON DAKİKA EN ÇOK OKUNANLAR MANŞETLER FOTO GALERİ VİDEO
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
BIST 10.919
Altın 5.779
Dolar 42,53
Euro 49,62
Yaşam Haber Spor Magazin Otomobil Teknoloji Kadın Sağlık Hayvanlar Alemi
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeriler
  3. Haber
  4. Türkiye'den Suriye'ye doğal gaz akışı başladı; Katar da oradaydı

Türkiye'den Suriye'ye doğal gaz akışı başladı

Suriye sınırındaki Kilis'te düzenlenen Türkiye-Suriye Doğal Gaz Boru Hattı Açılış Töreni ile birlikte Azerbaycan gazı, Türkiye-Suriye Doğal Gaz Boru Hattı üzerinden Suriye'ye verilmeye başlandı.

02 Ağustos 2025  Saat: 13:23 Kaynak: DHA Güncelleme: 02 Ağustos 2025 13:25
Türkiye'den Suriye'ye doğal gaz akışı başladı - Resim: 1

Suriye sınırındaki Kilis'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriye Enerji Bakanı Muhammed El-Beşir, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, Katar Kalkınma Fonu Başkanı Fahad Hamad Al-Sulaiti'nin katılımı ile 'Türkiye-Suriye Doğal Gaz Boru Hattı Açılış Töreni' düzenlendi. Tören ile birlikte Azerbaycan gazı, Türkiye-Suriye Doğal Gaz Boru Hattı üzerinden Suriye'ye verilmeye başlandı.

1 / 9
Türkiye'den Suriye'ye doğal gaz akışı başladı - Resim: 2

Kilis'e bağlı Yavuzlu köyünde gerçekleştirilen törene; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriye Enerji Bakanı Muhammed El-Beşir, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, Katar Kalkınma Fonu Başkanı Fahad Hamad Al-Sulaiti, milletvekilleri, yerel yöneticiler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Bakan Bayraktar, iki ülke arasındaki dostluğun enerji alanındaki nişanesi olan Türkiye-Suriye Doğal Gaz Boru Hattı'nın açılışını gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Bugün, ensar şehrimiz Kilis'te tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Yıllardır büyük acılar çekmiş Suriyeli kardeşlerimizle bağlarımızı daha da güçlendiriyoruz" dedi.

2 / 9
Türkiye'den Suriye'ye doğal gaz akışı başladı - Resim: 3

Bakan Bayraktar, "Türkiye-Suriye dostluğunun enerji alanındaki nişanesi olan Türkiye-Suriye Doğal Gaz Boru Hattı'nın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu uluslararası projede birlikte çalıştığımız Suriye, Azerbaycan ve Katar'a şükranlarımı sunuyorum. Bu doğal gaz boru hattının, ülkelerimize ve halklarımıza bereket ve refah bölgemize de huzur getirmesini temenni ediyorum. Suriye'de başlayan yeni dönem ile birlikte ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin vatanlarına gönüllü ve güvenli bir şekilde dönmesi büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bizlere talimatı, Suriye'de yaşamı tekrar normale döndürecek adımların bir an önce atılması oldu" diye konuştu.

3 / 9
Türkiye'den Suriye'ye doğal gaz akışı başladı - Resim: 4

Bakan Bayraktar, "Biz de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak en temel evrensel ihtiyaç olan elektrik tedariki için özellikle enerji altyapısı noktasında neler yapabileceğimizi ele aldık. Bakanlığımızdan iki farklı uzman heyeti Şam'a gönderdik. Heyetlerimiz çalışmalarını çok kısa bir süre içerisinde tamamladı. Kısa, orta ve uzun vadede neler yapabiliriz bunları belirledik. Türkiye olarak, 2017 yılından bu yana Afrin, İdlib gibi bölgelerin enerji arz güvenliğini sağlıyoruz. Elektriği halihazırda 8 ayrı noktadan Suriye'ye ihraç ediyoruz. İhracat kapasitemizi ilk etapta yüzde 25 daha sonra da ekleyeceğimiz yeni bağlantı hatlarıyla 2 katından fazla artırmış olacağız. Çalışmalarımız tamamlandığında Suriye'deki 1,6 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyor olacağız" dedi.

4 / 9
Haber3
Gizlilik İlkeleri Künye İçerik Kaldırma Talebi Reklam İletişim İnsan Kaynakları

Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Manşetler
  • Çok Okunanlar
  • Foto Galeri
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Memur
  • Çalışma Hayatı
  • Otomobil / Motosiklet
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Medya
  • Kadın
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Sitene Ekle
  • Hava Durumu
  • İçerik Kaldırma Talebi
  • RSS
© 2025 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.