Haber3 SON DAKİKA EN ÇOK OKUNANLAR MANŞETLER FOTO GALERİ VİDEO
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
BIST 10.951
Altın 5.776
Dolar 42,53
Euro 49,63
Yaşam Haber Spor Magazin Otomobil Teknoloji Kadın Sağlık Hayvanlar Alemi
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeriler
  3. Haber
  4. Türkiye'nin Adanalı süper nineleri torunlarına rakip oldu!

Türkiye'nin Adanalı süper nineleri torunlarına rakip oldu

Adana'nın Kozan ilçesinde hepsi torun sahibi yaşları 60 ile 75 arasında değişen birçok kadın, hayatlarında büyük eksikliğini hissettikleri okuma yazmayı öğrenmeye başladı.

03 Haziran 2025  Saat: 11:24 Kaynak: İHA Güncelleme: 03 Haziran 2025 11:26
Türkiye'nin Adanalı süper nineleri torunlarına rakip oldu - Resim: 1

'Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü' tarafından desteklenen okuma yazma kurslarından biri de Adana'nın Kozan ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açıldı. Kursa, 60 ile 75 yaş aralğında olan bir çok kadın başvurarak eğitimlere başladı. Zaman zaman kursa torunlarıyla da gelen nineler okuma azimleri ile örnek oldu. Hayallerini gerçekleşirmek isteyen yaş almış kadınlardan kimi ehliyet almak isterken kimi de gurbetteki evlatları ve torunlarını arayabilmek için okuma yazmayı öğrenmeye çalışıyor.

1 / 8
Türkiye'nin Adanalı süper nineleri torunlarına rakip oldu - Resim: 2

Arkadaşlarının desteği ile kursa geldiğini aktaran Hürü Keskin (61), "Bizim de aklımız var diyerek arkadaşlarımla kursa geldik. Çocukken köyde anneme laf söylemişler, beni okutmadılar. Doktorun ismini okumak istiyorum. Hevesleniyorum. Dolmuşa binerken gideceğim yeri bilmek okumak istiyorum. Bu yaşta zor oluyor ama güzel, keyifli, hevesliyiz" dedi.

2 / 8
Türkiye'nin Adanalı süper nineleri torunlarına rakip oldu - Resim: 3

9 çocuğu, 17 torunu olan 75 yaşındaki Havva Doğan ise, "Çok heves ediyorum. Okuyamadığım için çok üzülüyorum. Benim köyüm okullarımıza uzaktı. Kozan'ın en uzak köyünde yaşıyorduk. Okul vardı ama erkek çocukları giderdi. Benim babam hapisteydi, babaannem büyüttü. Akrabalar çok istedi ama bir ben kız çocuk olunca yollamadılar. Şimdi öğrenmek için kursa geliyorum. Torunum yardım ediyor ama yoruluyor. Öğrenmek biraz zor oluyor. Telefonumla çocuklarımı aramak istiyorum. Gurbette olunca onlar, onlar için öğrenmeyi çok istiyorum. Tüm ailemiz okumamıza destek oldu" diye konuştu.

3 / 8
Türkiye'nin Adanalı süper nineleri torunlarına rakip oldu - Resim: 4

Eğitime gelenlerden 70 yaşındaki Ayşe Köten de, "Ben çocukken de çok okumayı istiyordum. Hatta öğretmenler evleri gezerdi ama en büyük ben olduğum için 'kapının arkasında dur seni yazmasınlar' dediler. Hala içimde bir ukdedir. Okumayı öğrenmeyi evlatlarımın ismini okumayı istiyorum" ifadelerini kullandı.

4 / 8
Haber3
Gizlilik İlkeleri Künye İçerik Kaldırma Talebi Reklam İletişim İnsan Kaynakları

Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Manşetler
  • Çok Okunanlar
  • Foto Galeri
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Memur
  • Çalışma Hayatı
  • Otomobil / Motosiklet
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Medya
  • Kadın
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Sitene Ekle
  • Hava Durumu
  • İçerik Kaldırma Talebi
  • RSS
© 2025 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.