Yaklaşan tehlike öncesi esnaf alarmda: Kum torbalarıyla barikat kurdular
Tokat'ın Turhal ilçesinde Almus Barajı'nın maksimum doluluğa ulaşıp taşma riski yaratması üzerine bölgedeki dükkanlar açılmadı. Kepenk ve kapılara kum torbaları, branda ve silikon köpüklerle barikatlar kuruldu.
Tokat'ın Turhal ilçesinde, Almus Barajı'nın yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak dolusavaklarının taşma noktasına gelmesi, ilçede kırmızı alarm verilmesine neden oldu. Afet Koordinasyon Kurulu, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün acil durum verileri ışığında Yeşilırmak havzası için olası bir taşkın uyarısı yapmasının ardından, bölge halkı ve esnafı adeta teyakkuza geçti. Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan ve olası bir taşkından ilk etkilenecek olan birçok işletme, sabah saatlerinde kepenk açmayarak su baskınlarına karşı kendi imkanlarıyla zorlu bir savunma hattı kurdu.
Kum torbalarıyla önlem
Cumhuriyet Caddesi esnafı, Yeşilırmak sularının dükkanlara sızmasını önlemek ve maddi hasarı engellemek amacıyla kapı önlerine yüzlerce kum torbası yerleştirdi. Olası felakete karşı sadece kum torbalarıyla yetinmeyen vatandaşlar, suyun basıncına ve sızıntılara karşı vitrinleri branda ve kalın naylonlarla kaplayarak ekstra koruma sağladı.
Kapı ve camlar silikonla kapatıldı
Bazı esnafın ise su girişini engellemek amacıyla kapı ve cam aralıklarını silikon köpük sıkarak kapattığı gözlendi. Ekiplerin bölgedeki önlemleri ve koordinasyon çalışmaları sürüyor