Yandaş medyanın ''Ekrem İmamoğlu'nun'' dediği lüks otomobiller kimin çıktı ?
İstanbul Beykoz'da bulunan bir sitenin otoparkında milyonlarca TL değerindeki çok sayıda lüks otomobile el konulurken, yandaş medyanın "otomobiller Ekrem İmamoğlu'na ait" yalanı İBB'den döndü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yürütülen ikinci dalga operasyonla ilgili soruşturma devam ederken, İstanbul Beykoz'da bir lüks sitenin otoparkında çok sayıda lüks otomobile el konulduğu öğrenilmişti.
İktidara yakınlığıyla bilinen yayın organlarında milyonlarca TL değerindeki lüks otomobillerin Ekrem İmamoğlu'na ait olduğu iddiaları yer almıştı. Hatta araçların ruhsat sahibi olan M.K. adlı kişinin İmamoğlu'nun gizli kasalarından biri olduğu bile öne sürülmüştü. Ancak İBB bu iddiaları çok sert bir ifadeyle yalanladı.
İBB Basın Danışmanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ekrem İmamoğlu’nun lideri olduğu suç örgütünün, Beykoz’daki bir rezidansta lüks araçlar sakladığı ortaya çıktı" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Bahsi geçen lüks araçların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül almış bir iş insanı olarak bilinen Murat Kapki’ye ait olduğu, bu araçların lüks otomobil meraklıları tarafından ortak kullanılan bir garajda bulunduğu söylendi.
İBB'den yapılan açıklama şu şekilde:
"YALAN: “Ekrem İmamoğlu’nun lideri olduğu suç örgütünün, Beykoz’daki bir rezidansta lüks araçlar sakladığı ortaya çıktı” yalanı. GERÇEK: Paylaşılan görüntülerdeki lüks araçların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül almış bir iş insanı olarak bilinen Murat Kapki’ye ait olduğu iddia edilmektedir. Bu araçların yer aldığı garajın, lüks otomobil meraklıları tarafından ortak kullanılan bir alan olduğu bilinmektedir. Görüntülerdeki diğer araçların ve söz konusu garajın dosyada adı geçen kişilerle bir ilgisi bulunmamaktadır. Dosyada adı geçen kişilere ait olduğu gerekçesiyle bu tür araçlara el konulmuş olduğu iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Durum böyleyken, bazı yayın organlarının bu görüntüleri, Ekrem İmamoğlu ile ilişkilendirerek sunması ise çirkin bir algı operasyonudur. İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun ne Murat Kapki ile ne de söz konusu araçlarla en ufak bir bağı yoktur.