Yine bir bayram, yine bir tuzak... Bayramda GPS'li dolandırıcıların kurbanı olmayın
Dolandırıcılar 6 Haziran Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı için işbaşı yaptı. Kurban Bayramı'nda yola çıkmak için araç kiralamak isteyenleri hedef alan dolandırıcıların kurduğu tuzaklar ve bu tuzaklara düşmemek için vatandaşların yapması gerekenler açıklandı.
Kaynak: İHA
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kişisel aracı olmayan vatandaşlar, uygun araç kiralama şirketi aramaya başladı.
Kendileri için en uygun olan kiralık aracı ararken, vatandaşları bekleyen tehlike ise araç kiralama dolandırıcılığı oldu.
Bayram dönemlerinde fırsatçıların çoğaldığına dikkati çeken Araç Kiralamacıları Konfederasyonu Başkanı Asım Kızmaz, vatandaşların kurumsal şirketlere yönelmesini tavsiye etti.
Araç Kiralamacıları Konfederasyonu Başkanı Asım Kızmaz, Kurban Bayramı öncesinde araç kiralama dolandırıcılıklarına dikkati çekerek, "Büyük firmaların web siteleri kopyalanarak lüks marka araçlara ekonomik sınıf aracın fiyatını yazılıyor" dedi.