Ağzınızı, gözünüzü, kulağınızı kapatmadan geçemezsiniz. Böyle istila görülmedi: Göz gözü görmüyor
Havaların ısınmasının ardından Kars ve Ardahan sınırları arasındaki Çıldır Gölü çevresindeki yeşil sinek istilası her geçen gün daha da büyüyor. Çıldır Gölü çevresi 'göl sineği' olarak da bilinen kronomid sineklerin istilasına uğradı.
Kaynak: DHA / İHA

Kars-Ardahan sınırında yer alan 123 kilometrekare alana sahip Çıldır Gölü'nün çevresi sineklerle kaplandı.

Her yıl bu mevsimde görülen ve yöre halkının 'yeşil sinek' olarak adlandırdığı sinek kümelerinin artışı dikkat çekiyor.

Çıldır Gölü'nde özellikle akşamları ortaya çıkan ve hortum görüntüsünü andıran milyonlarca 'göl sineği', bölgeyi ziyarete gelen misafirler başta olmak üzere ilçe sakinlerini de bıktırdı.

Özellikle sağanak yağışların yoğun olduğu dönemlerde sineklerin üremesinin daha fazla olduğunu söyleyen yöre halkı, milyonlarca sineğin hortum şeklinde göl kıyısına yayılmasına yon yıllarda sürekli şahitlik ettiklerini dile getirdi.