''Sadece 2 parça değişeni var'' denilen araç 7 araçtan toplama çıktı
İster ikinci el olsun ister sıfır km olsun araç alımında ekspertiz kontrolünün ne kadar gerekli olduğu Konya'dan gelen haberle bir kez daha gözler önüne serildi. İkinci el bir aracı "2 parça değişeni varmış" diyerek ekspertize götüren bir vatandaş aracın 7 farklı araçtan toplama parçalarla birleştirildiğini öğrenince beyninden vurulmuşa döndü.
Kaynak: İHA
Konya'da Otomobil almak isteyen A.S., beğendiği 1996 model Toyota Corolla otomobili inceledikten sonra satıcı tarafından sadece 2 parça değişen olarak bilgilendirildi.
Aracı satmak isteyen kişinin daha önce yaptırılan ekspertiz raporunu göstermesi üzerine A.S. aracı yeniden kontrol ettirmek için ekspertize götürdü.
Burada yapılan inceleme sonrası hazırlanan raporda aracın, ön, arka, tavan ve direk bölümlerinin farklı renkte olduğu belirlendi.
Detaylandırılan inceleme sonrası aracın tavanı, arka ve ön bölümlerinin birbirinden farklı aynı marka, model araçlara ait olduğu raporlandı.