Haber3 SON DAKİKA EN ÇOK OKUNANLAR MANŞETLER FOTO GALERİ VİDEO
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
BIST 10.995
Altın 5.776
Dolar 42,53
Euro 49,63
Yaşam Haber Spor Magazin Otomobil Teknoloji Kadın Sağlık Hayvanlar Alemi
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeriler
  3. Sağlık
  4. Türkiye'de yeni salgın alarmı: 3 gün süren bu belirtileri gören hastaneye başvursun!

Türkiye'de yeni salgın alarmı: 3 gün süren bu belirtileri gören hastaneye başvursun

Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Prof. Dr. Dünya genelinde olduğu artan "norovirüs salgını" vakalarının Türkiye'de de görüldüğünü belirterek 3 gün süren şiddetli ishal, kusma gibi belirtiler için vatandaşları uyardı.

08 Şubat 2025  Saat: 16:50 Kaynak: İHA Güncelleme: 08 Şubat 2025 16:56
Türkiye'de yeni salgın alarmı: 3 gün süren bu belirtileri gören hastaneye başvursun - Resim: 1

Avrupa genelinde artan grip vakaları en çok 15 yaş altı çocukları ve 60 yaş üstü yetişkinleri etkiliyor. Fransa ve İspanya'daki hastaneler, İnfluenza B'nin baskın olduğu başvuruların arttığını bildirirken, bazı ülkelerde ise salgın ilan edilerek tedbirler alınıyor.

1 / 7
Türkiye'de yeni salgın alarmı: 3 gün süren bu belirtileri gören hastaneye başvursun - Resim: 2

Avrupa genelinde artan grip vakaları ülkeleri alarma geçirdi. Mevsimsel olarak Türkiye'de de artan grip vakalarını değerlendiren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, hastalığın pik yaptığı zamanları yaşadıklarını belirterek “Solunum yoluyla bulaşan viral enfeksiyonlar genelde Ekim ayından itibaren yükselmeye başlıyor. Aralık ve Ocak gibi pik yapıyor. Daha sonra yavaş yavaş azalarak Nisan, Mayıs gibi kayboluyor. Şu anda o piki yaşıyoruz. Türkiye'de de çok fazla vaka var. Avrupa ve Amerika'da da yine vaka sayılarında artışlar var. Bu alışmadığımız, şaşırtıcı bir olay değil. Genel itibarıyla pek çok virüsün aynı ayna salgın yaptığını görebiliyoruz” dedi.

2 / 7
Türkiye'de yeni salgın alarmı: 3 gün süren bu belirtileri gören hastaneye başvursun - Resim: 3

Türkiye'de de üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastanelere başvuranların sayılarında artış yaşanırken, grip salgını ile ilgili değerlendirmelerde bulunan göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu salgının şaşırtıcı olmadığını söyledi.

3 / 7
Türkiye'de yeni salgın alarmı: 3 gün süren bu belirtileri gören hastaneye başvursun - Resim: 4

Özlü, “Aslında kuzey yarımküre ülkelerinde her sene yaşanan mevsimsel döngü üzerindeyiz pik yaptığı zamanları yaşıyoruz. Solunum yoluyla bulaşan viral enfeksiyonlar genelde Ekim ayından itibaren yükselmeye başlıyor. Aralık ve Ocak gibi pik yapıyor. Daha sonra yavaş yavaş azalarak Nisan, Mayıs gibi kayboluyor. Şu anda o piki yaşıyoruz. Türkiye'de de çok fazla vaka var. Avrupa ve Amerika'da da yine vaka sayılarında artışlar var. Bu alışmadığımız, şaşırtıcı bir olay değil. Genel itibarıyla pek çok virüsün aynı ayna salgın yaptığını görebiliyoruz. En çok İnfluenza A görüyoruz. Ama onun dışında Parainfluenza, norovirüs, RSV, korona, Covid-19'a neden olan sars-cov 2 gibi virüsler var. Bu tür virüsler zaman zaman belli oranlarda karşımıza çıkıyor. Genel olarak hafif üst sonulum yolu enfeksiyonu gibi soğuk algınlığı, nezle gibi görüyoruz. Ama bazen hastalar göğse indi diyor. Hırıltı ve göğüs darlığı ile geliyorlar. Baktığımızda bronşit gibi tablolar görebiliyoruz. Ama bunlardan daha kötüsü zatürre. Son zamanlarda zatürre ile gelen epeyce vakamız oldu. Bu anlamda yatış verdiğimiz hastalar var. Özellikle bebeklerde, 65 yaş ütünde ve kronik hastalığı olanlarda bağışıklık sistemi baskılanmış olanlarda ağır seyredebiliyor. Şu anda gördüğüm kadarıyla acilde, çocuk ve yetişkin polikliniklerinde yoğunlaşma var. Bu her yıl yaşadığımız döngüsel durumu yansıtıyor. Dikkatli olmamız gerekiyor” diye konuştu.

4 / 7
Haber3
Gizlilik İlkeleri Künye İçerik Kaldırma Talebi Reklam İletişim İnsan Kaynakları

Yasal Uyarı: Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.

Yazılım & Tasarım:
Bilgin Pro
Haber3
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Manşetler
  • Çok Okunanlar
  • Foto Galeri
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Memur
  • Çalışma Hayatı
  • Otomobil / Motosiklet
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Medya
  • Kadın
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Sitene Ekle
  • Hava Durumu
  • İçerik Kaldırma Talebi
  • RSS
© 2025 Haber3.com Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.