100. Gazi Koşusu'nu Halis Karataş kazandı: Bay Nalçakan Veliefendi'de tarih yazdı
Türk yarışçılık tarihinin en büyük derbisi olan 100. Gazi Koşusu'nu, Emrah Nalçakan'ın sahibi olduğu 'Bay Nalçakan' isimli safkan jokeyi Halis Karataş ile kazandı. İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda koşulan dev yarışta 12 yıl aradan sonra 7. şampiyonluğuna ulaşan Karataş, 126 milyon TL'yi aşan rekor ikramiyenin de sahibi oldu.
Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen ve Türk yarışçılık tarihinin en prestijli organizasyonu olan Gazi Koşusu'nun 100. yılı heyecanı, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda binlerce yarışseverin katılımıyla yaşandı. Dev organizasyonda, 2400 metrelik çim pistte 22 İngiliz safkanı kıyasıya bir mücadele sergiledi. Nefesleri kesen tarihi derbide, Emrah Nalçakan'ın sahibi olduğu 'Bay Nalçakan' isimli safkan, usta jokeyi Halis Karataş ile 2.29.49'luk dereceye imza atarak şampiyonluğa uzandı. Kariyerinde sayısız başarı ve rekor bulunan Halis Karataş, 100. Gazi Koşusu'nda elde ettiği bu özel zaferle tam 12 yıl aradan sonra yeniden Gazi kupasını kaldırmanın gururunu yaşadı. Türk spor tarihinde hiç kesintiye uğramadan devam eden tek organizasyon olan bu dev yarışta Karataş; 1996 yılında efsanevi safkan 'Bold Pilot' ile başlayan, ardından sırasıyla 'Popular Demand', 'Hızel Beyi', 'Anatoly', 'Matador Yaşar' ve son olarak 2014'te 'Blaze to Win' ile devam eden şampiyonluk serisine 7. kupasını eklemiş oldu. Tarihi yarışta ikinciliği Ahmet Çelik'in bindiği 'Rabovo', üçüncülüğü ise Ercan Çankaya idaresindeki 'Ersele Beyi' elde etti.
İstanbul'daki dev derbi, sadece sportif boyutuyla ve 100. yıl coşkusuyla değil, kazandırdığı devasa ikramiyeyle de tarihe geçti. 100. yıl şampiyonu olan 'Bay Nalçakan'ın sahibi Emrah Nalçakan; prestijli kupanın yanı sıra yarış ikramiyesi, kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte toplamda 126 milyon 870 bin TL'lik rekor bir ödülün de sahibi oldu.