Dayakçı eşten böyle kurtuldu !

Dayakçı eşten böyle kurtuldu !

Aydın'da boşanmak istediği eşinden şiddet gören kadın, 'kırmızı kod' sayesinde kurtuldu.

Aydın'da, kendisini ölümle tehdit ettiği için 6 ay süreyle evden uzaklaştırılan ve boşanma davaları süren eşi Arif K. (28) tarafından zorla alıkonulan Fadime K. (26), emniyetin 'kırmızı kod' uygulaması sayesinde kurtarıldı. Eşini darp eden Arif K. ise gözaltına alındı

Bugün saat 07.30 sıralarında Emniyet’in ’kırmızı kod’ uygulamasına kaydedilen cep telefonundan 155’i Polis İmdat Hattı’nı arayan Fadime K., "Beni kurtarın" dedikten sonra telefonu kapattı.

Polis, yardım isteyen kişinin, kendisini sürekli dövdüğü için eşi evden 6 ay süreyle uzaklaştırılıp, devlet korumasına alınan ve boşanma davası devam eden Fadime K. olduğunu gördü. Bunun üzerine bilgi verilen Efeler Polis Merkezi ekipleri, ilk olarak Fadime K.’nın evine gitti.

Ancak, kendisine ulaşamayınca, gidebileceği 7 ayrı adrese daha ulaşıldı. Ancak buralarda da genç kadın bulunamadı. Son olarak Fadime K.’nın eşi Arif K.’nın bir yakınının Kemer Mahallesi 1601 Sokak’taki evine giden polis, dışarıdan evi kontrol ederken, içerden bir kişinin yardım istediğini duydu.

Bunun üzerine kapıyı kırarak içeri giren polis, eşi tarafından ölümle tehdit edildiği için geçen Eylül ayından beri devlet korumasında olan Fadime K.’yı kurtardı. Fadime K., eşinin kendisini zorla getirdiği yakının evinde dövdüğünü, sabaha karşı yorgun düşüp uyumasını fırsat bilip polisi arayıp, yardım istediğini belirterek, şikayetçi oldu. Polis, eşini darp eden Arif K.’yi gözaltına aldı. Arif K., polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.