Diyarbakır'da sokaklar karıştı !

Diyarbakır'da sokaklar karıştı !

Diyarbakır'da maskeli bir grup, yol kapatıp, ateşe verdi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yüzleri maskeli bir grup, yolu kapatarak ateşe verdi. Zırhlı araçlardan yapılan ikazlara aldırmayan gruba, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. TOMA'ya düzenlenen silahlı saldırıda 2 polis memuru yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay, merkeze Bağlar ilçesi Gürsel Caddesi ve Kaynartepe Mahallesi’nde meydana geldi. Yüzleri maskeli bir grup, havanın kararmasıyla çöp konteynerlerini ve taşları yolun ortasına çekerek kapattı. Kısa sürede bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. Grubun bulunduğu noktaya gelen polis ekipleri, zıhlı araçlarla uyarılarda bulundu. Grup yapılan uyarılara karşılık ses bombası ve taşlarla saldırdı. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) tazyikli su sıkarak grubu dağıttı. Sokak aralarına kaçarak dağılan gruplar bir süre sonra tekrar toplanarak caddeyi kapattı. Gruba bu kez bölgeye gelen zırhlı araçlar biber gazıyla müdahale etti. Çok sayıda biber gazının atıldığı caddede toplanan gruplar daha sonra ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Grupların dağılmasının ardından güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarla bölgedeki geniş çaplı önlemi sürüyor.

TOMA'YA SALDIRI: 2 POLİS YARALI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Sento Caddesi'nde İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana geldi. Burada, kentin diğer bölgelerindeki olaylara müdahale ettikten sonra ilçe emniyet müdürlüğüne dönen TOMA'ya, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Araca 4 mermi isabet ederken, araçta bulunan 2 polis memuru bacağından yaralandı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda zırhlı ekipler sevk edildi. Saldırganların yakalanması için çok yönlü çalışma başlatıldı. 

Etiketler diyarbakır bağlar