İstanbul'da yanlış teşhis skandalı: Minik çocuğa 9 seans kemoterapi bile yapıldı

İstanbul'da yanlış teşhis skandalı: Minik çocuğa 9 seans kemoterapi bile yapıldı
Güncelleme:

İstanbul'da 7 yaşındaki minik çocuğa hastanede koyulan yanlış "kanser teşhisi" nedeniyle 9 seanslık kemoterapi tedavisi uygulandığı ortaya çıktı.

İstanbul'da yaşayan aile 7 yaşındaki Y. T.C'yi diz kapağı bölgesindeki dayanılmaz ağrılar üzerine doktora götürdü. Fatih'te bulunan vakıf hastanesinin ortopedi bölümüne başvuran aile ise sonraki 4 ay boyunca yanlış teşhis ve tedaviye maruz kaldı.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre ortopedi bölümü doktoru istediği MR, kan tahlili ve patoloji sonuçlarına göre küçük çocuğa Osteosarkom (Kemik Kanseri) teşhisi koydu.

İlk kemoterapisini alan küçük çocuğa bu süreçte 9 seans kemoterapi yapıldı. Küçük çocuğun doktoru bu tedavilerin ardından ise ameliyata karar verdi.

 Aile, oğullarının kemoterapi aldığı süreç içinde ulaşmayı denediği ancak bir türlü ulaşamadığı bir profesör, babayı arayarak raporları değerlendirebileceği haberini verdi. Küçük çocuğun patoloji ve MR sonuçlarını değerlendiren profesör, kemik kanseri teşhisinin doğru olmadığını belirtti.

Baba Halil İ.C. ile anne Seda C., dört farklı hastaneden aldıkları sonuçla Y. T.C.'nin kemik kanseri değil, ilaçla tedavi edilebilen Osteoid Osteoma (iyi huylu tümör) teşhisi konulduğunu doktoruna iletti.

Aile tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda çocuklarının yanlış görülen tedaviden dolayı hayatı boyunca yüzde 52 iş görmezlik raporuyla hayatına devam edeceği anlatıldı.

 

(Kaynak)