Suriyelilere kimlik çıkardılar !

Suriyelilere kimlik çıkardılar !

Türkiye'deki Suriyelilere sahte Türkiye Cumhuriyeti kimliği çıkartan kamu görevlileri ve bir çok kişiye operasyon düzenlendi.

Mardin'de Suriyeli göçmenlere, kamu kurumlarındaki çalışan görevlilere rüşvet verererek sahte nüfus cüzdanı çıkarttıkları tespit edilen çeteye düzenlenen operasyonda, aralarında işadamı, kamu görevlilerinin de bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nce merkez ve ilçelerde Suriye’den gelen kişilere usulsüz yollarla sahtecilik yaparak kamu kurumlarındaki irtibatlarına rüşvet ve irtikap yoluyla Türkiye Cumhuriyeti Kimliği veren çeteye operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında kamu görevlileri ve iş adamlarının da bulunduğu 60 kişi, 'Sahtecilik ve rüşvet vs. çok sayıda suç' işlemekten dolayı gözaltına alındı.

Göçmen kaçakçılığı yaparak, Suriye'den gelen mültecilere sahte nüfus cüzdanı çıkaran çete üyeleri göçmenleri Türkiye vatandaşı gibi gösterdiği, söz konusu çetenin lideri konumunda olduğu iddia edilen A.B. ve M.Ç. yönetiminde iş takipçileri ve çeteye bağlı yeminli tercüme büroları tarafından, sahte ve yanlış tercümelerle yüzlerce Suriye uyruklu kişinin TC vatandaşı yapılarak ülke içine sokulduğu, başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere kimlik çıkarttığı iddia ediliyor.

Operasyonda, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve göçmen kaçakçılığı suçlarından aralarında devlet memurları ve muhtarların da bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. Kamu görevlileri olan F.A. ve M.Ç.’in 100’lerce kişiye sahte nüfus cüzdanı çıkartarak, devleti milyonlarca lira zarara uğrattığı iddia ediliyor. Gözaltına alınan 60 kişinin emniyetteki sorguları devam ediyor.