Bakan Bilgin tarih verdi: 3600 ek gösterge, EYT, sözleşmeli personel, enflasyon zammı

Bakan Bilgin tarih verdi: 3600 ek gösterge, EYT, sözleşmeli personel, enflasyon zammı
Güncelleme:

EYT'lilerin durumundan, sözleşmeli personele, enflasyon farkından, 3600 ek gösteregeye kadar milyonlarca çalışan ve emekliyle birlikte ailelerinin de dört gözle beklediği tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklayacak" dediği milyonlarca çalışanı, emekliyi ve ailelerini ilgilendiren açıklama için tarih verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyonun yüzde 70'e dayandığını söyledi. Bilgin ''Bunun bir çok sebebi var bir tanesi pandemi, enerji üretiminde artış var ve bizim ülkemizin hazırlıksız yakalanması'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde" dedi.

 Bilgin, 3600 ek gösterge çözümünü bu ay sonunda tamamlayacaklarını söyledi. Çalışma Bakanı, EYT'liler konusunun da önlerindeki dosyalar arasında olduğunu ve hepsini adım adım çözeceklerini belirtti.

Bilgin'in açıklamalarından satır başları:

''Enflasyon fevkalede ciddi boyutlara ulaşmış durumda, yüzde 70'e dayandı. Dünyada da öyle Almanya’da yüzde 30 dayandı. Bunun bir çok sebebi var bir tanesi pandemi, enerji üretiminde artış var ve bizim ülkemizin hazırlıksız yakalanması.

Biz daha nükleer enerjiyi yeni kuruyoruz. Temmuz ayında sadece enflasyona karşı düzenlemeleri yapmayacağız. Emekçilerimizi korumak için pek çok şef yapacağız. Emeklileri de koruyacağız onlar için de hazırlıklar var.

3600 ek gösterge çözümünü bu ay sonunda tamamlayacağız. EYT'liler var hepsi önümüzdeki dosyalar hepsini adım adım çözeceğiz. Kimse merak etmesin kimseyi ezdirmeyeceğiz enflasyon karşında.''