Diyanet'ten "Kutlu Doğum" İçin Özel Program

Diyanet'ten "Kutlu Doğum" İçin Özel Program

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında toplumun tüm kesimlerine hitap edecek programlar hazırladı- Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı illerde irşad programları düzenlenecek- 10 AMATEM, 10 Engelli ve Rehabilitasyon

ANKARA (AA) - AYNUR EKİZ - Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumun tüm kesimlerine hitap edecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri planladı.

Etkinlikler kapsamında bugün İstanbul'da Ayasofya Camii'nde Aşk-ı Nebi isimli sergi açılışı gerçekleştirilecek. Ankara ATO Kongre Merkezi'nde yarın düzenlenecek Kutlu Doğum Haftası Açılış Programı'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterisi yapılacak ve kaside okunacak.

Avrupa'da da 10 Nisan'da Fransa'nın Strazburg kentinde Kutlu Doğum Avrupa Açılış Programı organize edildi.

Kutlu Doğum Haftası'nda Türkiye genelinde birçok ilde etkinlikler yapılacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 17 Nisan'da İstanbul ve Edirne'deki etkinliklere katılacak.

Kastamonu'da 11 Nisan'da, Elazığ, Erzurum, Aydın, Samsun ve Adana'da 14 Nisan'da, Siirt'te 20 Nisan'da etkinlikler düzenlenecek.

- Sınırda Kutlu Doğum

Edirne'nin İpsala ilçesinde Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in de bulunacağı, Balkan ülkelerinden geniş katılımlı "Sınırda Kutlu Doğum" programı düzenlenecek.

Türkiye genelinde belirlenen bazı camilerde, bugünden itibaren 15 Nisan'a kadar "sabah namazı buluşmaları" gerçekleştirilecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Muş, Siirt ve Van'da irşad programları organize edilecek.

- "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" sempozyumu

Samsun'da Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde 15-17 Nisan tarihleri arasında "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet Sempozyumu" yapılacak.

Sempozyumda, "Tevhid ve Vahdetin Ontolojisi", "İslam'da İhtilaf Ahlakı ve Tasavvuru", "Modernite Bağlamında Tevhid ve Vahdet", "21. Yüzyılda Tevhid ve Vahdetin İmkanı" konu başlıkları ele alınacak.

Ankara, Kastamonu, Sinop, Samsun ve Gaziantep'in de aralarında olduğu 14 ilde "Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor" programları tertip edecek.

Samsun, Tokat, Bolu, Gümüşhane ve Eskişehir'in aralarında bulunduğu 12 ilde, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınan öğrencilere "Hz. Peygamber'in hayatındaki birlik ve beraberlik örnekleri"nin anlatılacağı konferanslar verilecek.

- AMATEM, Engelli ve Rehabilitasyon Merkezlerinde özel programlar

Ülke genelinde belirlenen 10 Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM), 10 Engelli ve Rehabilitasyon Merkezi ve 10 huzurevinde "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı programlar düzenlenecek.

Suriyeli sığınmacılara yönelik olarak Gaziantep, Kilis, Hatay ve Şanlıurfa'daki mülteci kamplarına yönelik irşad programları gerçekleştirilecek.

- Tutuklu ve hükümlülere yönelik yarışma

Diyanet İşleri Başkanlığınca ceza ve infaz kurumlarında da kutlu doğum programları organize edildi. Ankara, Antalya, Muğla, Kars, Tekirdağ, İzmir, Giresun, Düzce, Konya ve Kırşehir'deki cezaevlerinde etkinlikler planlandı.

Tutuklu ve hükümlülere yönelik 355 ceza infaz kurumunda dini bilgilerle ilgili yarışma yapılacak.