Diyanet'ten kadına şiddet sorusuna skandal yanıt

Diyanet'ten kadına şiddet sorusuna skandal yanıt
Güncelleme:

Türkiye neredeyse her gün yeni bir kadın cinayetiyle güne başlarken Diyanet’in internet sitesinde, “Kocanın hanımını dövme yetkisi var mıdır” sorusuna verilen yanıt ‘pes’ dedirtti.

Türkiye son yıllardır neredeyse her gün yeni bir kadın cinayeti yeni bir kadına şiddet olayıyla sarsılırken sadece son 10 yılda öldürülen kadın sayısı 4 bini aştığı tespit edilmişti.

Mahkemelerin verdiği "uzaklaştırma kararları"nın yetersiz kaldığı kadına şiddet vakaları çığ gibi büyürken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bir fetvaa adeta kan dondurdu.

Diyanet’in internet sitesinde yayınlanan Aile ve Dini Rehberlik bölümünde, sıkça sorulan sorulara yanıt verildi.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre “bir kocanın hanımını dövme yetkisi var mıdır” sorusuna, Diyanet’in sitesinde şu cevap verildi:

“Fıkıh kitaplarında dövmenin kadına zarar vermemesi, iz bırakmaması, yüze vurulmaması gerektiği ifade edilmiştir. Ancak ayette zikredilen son seçenek istisnai bir uyarı ve tedbirdir. Böyle bir tedbirin fayda vermeyeceği, tam tersine zarar getireceği bilinen durumlarda kesinlikle bu seçeneğe başvurulmamalıdır.”

 

(Kaynak)