Diyarbakırlı Şehidin Evine Ateş Düştü

Diyarbakırlı Şehidin Evine Ateş Düştü

Siirt’in Pervari ilçesinde Jandarma Özel Harekat Timi’ni taşıyan Skorsky S-70 helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden biri olan Diyarbakırlı Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan’ın baba evine ateş düştü.

- Siirt’in Pervari ilçesinde Jandarma Özel Harekat Timi’ni taşıyan Skorsky S-70 helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden biri olan Diyarbakırlı Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan’ın baba evine ateş düştü.

Pervari ilçesi Doğanca köyü Herekol Dağı'nda düşen helikopterde bulunan 14 jandarma özel harekatçı ve 3 mürettebat olmak üzere toplam 17 asker şehit oldu. Helikopter kazasında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan’ın Diyarbakır’ın Çermik ilçesi Başarı köyünde ikamet eden ailesine acı haber, Kaymakam Mimar Sinan Batmaz ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muhammed Akbaba tarafından verildi. Aile fertleri fenalık geçirirken, evin önünde sağlık ekipleri hazır bekletildi.

Şehit babası Sabri Yıldızhan ayakta durmakta zorlanırken, 25 yaşındaki Murat Yıldızhan’ın 4 kardeşten en büyüğü olduğu belirtildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan’ın 1 yıl önce evlendiği ve eşinin de hamile olduğu öğrenildi. Başarı köyünde bulunan şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, köylüler de şehit için mezar kazmaya başladı.

Kaynak: DHA