Hatay ile Suriye'nin İdlib ve Lazkiye şehirleri kardeş şehir ilan edildi

Hatay ile Suriye'nin İdlib ve Lazkiye şehirleri kardeş şehir ilan edildi
Güncelleme:

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Hatay ile Suriye'nin İdlib ve Lazkiye şehirlerinin kardeş şehirler olması ve ortak hizmet projelerinin yürütülmesini kararlaştırdı Meclis kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2025 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Defne Belediyesi Defne Evi'nde gerçekleştirildi. HBB Başkanı Mehmet Öntürk'ün başkanlığında yapılan toplantıda 54 gündem maddesi ile gündem dışı maddeler görüşülerek karara bağlandı.
Meclis gündeminde 2024 Mali Yılı kesin hesabının görüşülmesi, fonksiyonel sınıflandırmanın 1. düzeyleri arasında aktarma yapılması, AYKOME ücret tarifesinde güncelleme yapılması, toplu taşıma hizmeti veren gerçek ve tüzel kişilere gelir desteği ödemesi, toplu taşıma araçlarına kilometre başına destek ödemesi, Payas ilçesi toplu taşıma ihalesi konusunda encümene yetki verilmesi, M plaka geç vize işlemleri, Arsuz-Antakya arasında toplu taşıma hizmeti verilmesi, şartlı bağışların kabulü için yetki verilmesi, İdlib ile kardeş şehir ilişkisi ve ortak hizmet projeleri gerçekleştirilmesi, imar uygulamalarının yanı sıra komisyon raporları konuları görüşülerek karara bağlandı.

İdlib ve Lazkiye, Hatay'ın resmen kardeşi oldu

Mecliste, Hatay ile Suriye'nin İdlib ve Lazkiye şehirleri arasında dayanışma ve iş birliğinin artırılması amacıyla Hatay'ın kardeş şehirleri olması ve bu kapsamda ortak hizmet projelerinin yürütülmesi için Meclis kararı oy birliğiyle kabul edildi.

"Suriye'nin yanında olmak istiyoruz"

Konuyla ilgili Başkan Öntürk, "Suriye sınırları içerisinde bir bütünlük içinde, terörden arındırılmış, tüm mezhepleriyle, dinleriyle ayrımsız bir şeklide kardeşçe yaşamasını arzuluyoruz. Bu kapsamda da hem İdlib hem de Lazkiye bölgesinde tüm bilgi ve birikimlerimizle kardeş ve dost Suriye'nin yanında olmak istiyoruz" diye konuştu. Suriye'de farklı etnik, mezhep ve dini kimliklere sahip kişi ve grupların sıkıntılarının Türkiye Cumhuriyeti'nin de sıkıntısı olduğuna değinen Başkan Öntürk, "Türkiye bölgenin lider ve güçlü ülkesidir. Ülkemiz, dünyanın neresinde mağdur, mazlum varsa ülke olarak, herkese kucak açmıştır. Tarihte olduğu gibi bundan sonra da her mazlumun yanında olacaktır" dedi.

Suriye'nin altyapısı için tüm imkanlar doğrultusunda Suriye'nin her bölgesine gerekli desteği vereceklerine değinen Başkan Öntürk, Suriye'nin bir polemik konusu yapılmamasının da altını çizdi.

İHA

text-ad
Zam'aydın Türkiyem! Benzin ve motorine görülmemiş zam! Zam'aydın Türkiyem! Benzin ve motorine görülmemiş zam! Türkiye'de otomobil piyasasının kralı belli oldu: İşte en çok satan markalar Türkiye'de otomobil piyasasının kralı belli oldu: İşte en çok satan markalar Hande Erçel ile Barış Arduç'un Aşkı Hatırla'daki aşk sahnelerine eleştiri yağdı Hande Erçel ile Barış Arduç'un Aşkı Hatırla'daki aşk sahnelerine eleştiri yağdı 6,2'lik depremi 3 hafta öncesinden bilen Prof. Şener Üşümezsoy'dan dikkat çeken ifadeler 6,2'lik depremi 3 hafta öncesinden bilen Prof. Şener Üşümezsoy'dan dikkat çeken ifadeler TEMU'culara müjde: Günlerce kargo beklemeye son! TEMU'culara müjde: Günlerce kargo beklemeye son! İran, Demir Kubbe'yi delen füzeleriyle İsrail'de hastaneyi vurdu! İran, Demir Kubbe'yi delen füzeleriyle İsrail'de hastaneyi vurdu! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haziran ayı faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haziran ayı faiz kararını açıkladı TBMM'de ortalık fena karıştı: ''Ne yapayım, yakasına mı yapışayım ?'' TBMM'de ortalık fena karıştı: ''Ne yapayım, yakasına mı yapışayım ?'' Miras paylaşımında ve hisseli miraslarda yeni dönem... Miras paylaşımında ve hisseli miraslarda yeni dönem... TBMM'de yumruk yumruğa kavga: Meclis koridorları savaş alanına döndü! TBMM'de yumruk yumruğa kavga: Meclis koridorları savaş alanına döndü!
Başsavcı Akın Gürlek'in avukatıyla CHP'li Ali Mahir Başarır canlı yayında birbirine girdi! Başsavcı Akın Gürlek'in avukatıyla CHP'li Ali Mahir Başarır canlı yayında birbirine girdi! Erken seçimden, genel seçime, Cumhurbaşkanlığı seçiminden adaylara... Son anket açıklandı! Erken seçimden, genel seçime, Cumhurbaşkanlığı seçiminden adaylara... Son anket açıklandı! Türkiye'nin ölüm istatistikleri açıklandı; asrın felaketinde ölen kişi sayısı belli oldu Türkiye'nin ölüm istatistikleri açıklandı; asrın felaketinde ölen kişi sayısı belli oldu Diyarbakır'da 9 yaşındaki kayıp Yasemin'den kahreden haber! Diyarbakır'da 9 yaşındaki kayıp Yasemin'den kahreden haber! Türkiye'nin emekli şehri değişti: Burası ne Akdeniz'de, ne de Ege'de... Türkiye'nin emekli şehri değişti: Burası ne Akdeniz'de, ne de Ege'de... İran'dan İsrail'e balistik füzelerle saldırdı... Bu füzeler ilk kez kullanıldı! İran'dan İsrail'e balistik füzelerle saldırdı... Bu füzeler ilk kez kullanıldı! Şeyma Subaşı'dan ''hayranlarını'' şaşırtan sürpriz karar! Şeyma Subaşı'dan ''hayranlarını'' şaşırtan sürpriz karar! İkinci el araçta en çok tercih edilen marka ve modeller belli oldu İkinci el araçta en çok tercih edilen marka ve modeller belli oldu ''Sırada Türkiye var'' diyen İsrailli televizyon yorumcusundan yeni skandal! ''Sırada Türkiye var'' diyen İsrailli televizyon yorumcusundan yeni skandal! Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan en çok merak edilen soruyu canlı yayında yanıtladı Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan en çok merak edilen soruyu canlı yayında yanıtladı