Kış mevsimine uygun kalıcı kadın parfümleri

Kış mevsimine uygun kalıcı kadın parfümleri
Güncelleme:

Kış aylarının gelmesiyle kıyafetten aksesuarlara kadar her şey değişmeye başlar. Doğal olarak parfümünüzün de kış mevsimine uygun olması gerekir.

Yaz parfümleri genelde hafif kokulardan oluşur ve alkol oranları olabildiğince azdır. Soğuk kış aylarında ise daha farklı kokular tercih etmelisiniz. Ne de olsa yazın giydiğiniz incecik tişörtle değil, kalın montla dolaşıyorsunuz. Kış parfümünüzü belirlemeden önce size parfümler hakkında ön bilgiler vermekte fayda var. Öncelikle parfümler temel olarak alt nota, orta nota ve üst nota olarak adlandırılan kokulardan oluşur. Bu notaları biraz daha açmak gerekirse;

Üst notalar: Parfümün tepe noktası olarak da adlandırılan üst nota, parfümü sıktığınız ilk anda hissettiğiniz kokuların bulunduğu alandır. Bu notada dikkat etmeniz gereken konu etkisinin uzunluğu ve ilk hissettiğinizdeki keskinliği olmalıdır.

Orta notalar: Üst notalarda hissettiğiniz kokunun hemen sonrasında fark edilen ve etkisi daha uzun süren kokulara orta notalar denir. Orta notalar aslında parfüm seçiminde en çok dikkate alınan ve etkisi uzun sürdüğü için parfüm seçiminde önemli olan nota kısmıdır.

Alt notalar: Baz ya da kalp nota olarak da bilinen bu kokular parfümün en uzun süre etkili olan kokularının bulunduğu notadır. Bu nedenle parfüme derinliğini veren bu kokuların seçimine dikkat etmeli ve gün boyu sizinle olacağını düşünerek seçim yapmalısınız.

Parfüm notalarını anlattığımıza göre kış mevsiminde hangi tür kokuları kullanmanız gerektiğini merak ediyor olmalısınız. Kışın soğuk havalarda kokular daha hızlı bir şekilde yok olup uçtuğundan soft kokulardan uzak durmalı ve kadın parfüm markaları tarafından özel olarak hazırlanan daha esanslı parfümler tercih edilmelidir. Burada bilmeniz gereken bir konu daha karşımıza çıkıyor; parfüm kokuları ve sınıfları!

Parfüm Kokularının Sınıfları

Kış mevsimine uygun kalıcı kadın parfümleri - Resim : 1

Kozmetik ürünleri arasında oldukça özel bir yeri olan parfümler elde edildikleri doğal malzemelere göre sınıflandırılır. Şimdi bu sınıflandırmalara daha yakından bakalım:

Çiçek kokuları: En çok tercih edilen kokuların başında gelen sınıftır. Gül, lavanta, manolya, zambak, orkide, portakal çiçeği, limon gibi aklınıza gelebilecek tüm çiçekler bu sınıfa girer. Çiçekler, çiçek yağları, yaprakları ve tohumlarından elde edilirler.

Meyve kokuları: Hafifliğin ve tazeliğin buram buram hissedildiği kokulardır. Mandalina, greyfurt, limon, portakal, bergamot gibi özel kokulara genellikle şipre kokular eşlik eder.

Şipre kokular: En kuvvetli esansların bulunduğu karışımlara verilen isimdir. Kalıcı ve zengin içerikli olan şipre kokuların en çok kullanılanları; meşe, ağaç ve misk kokularıdır.

Oryantal kokular: Egzotik ve sıcak kokuların bulunduğu sınıfa oryantal kokular denir. Vanilya, amber ve misk gibi kokulara genellikle egzotik çiçekler eşlik eder.

Kış Mevsimine Uygun Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

●     Kış mevsiminde parfüm seçerken dikkat etmeniz gereken ilk konu cilt tipinizdir. Eğer kuru bir cilde sahipseniz kokuların daha etkili olabilmesi adına parfümünüzü vücut bakım ürünleriyle birlikte kullanmalısınız.

●     Yaz mevsimi uçucu kokuların mevsimiyken kış mevsimi tam tersidir. Yazın havadaki nem teninize etki eder ve kokunun etkisini artırır. Fakat kış aylarında daha kalıcı parfümler tercih etmeniz gerekir. Kuruyan teniniz daha ağır kokuları daha iyi tutar ve daha uzun bir etki yaratır.

●     Kış mevsimi tatlı ve şekerli kokular içinde oldukça idealdir. Yazın sıcakta nem etkisiyle çekilmez olabilen kokular, kışın kazak ve montlarla birlikte asıl ritmini bulur. Bu durumda unutulmaz bir etki sağlamanıza yardımcı olabilir.

●     Şekerli kokular gibi baharatlı kokular da kış mevsiminde harika etki oluşturur. Sıcak kokular kategorisine giren tarçın, kakule gibi kokuları oryantal kokularla birleştiren kadın parfüm markaları egzotik bir hava kazanmanıza yardımcı olacaktır.

●     Kış demek bir yandan da odunsu kokuların hâkimiyeti demektir. Toprak, çam ve meşe gibi zengin kokular doğayı da çağrıştırdığı için kış için idealdir.

Parfüm seçerken dikkat etmeniz gerekenler ve parfümler hakkında bilmeniz gerekenleri kısaca özetledik. Kış mevsiminde kadın parfüm markaları tarafından birçok farklı ürün sunulur ve seçim yaparken kararsız kalmanız normaldir. Unutmamak gerekir ki aslında parfüm seçiminde en önemli kriter parfümün sizin ruhunuzda oluşturduğu etkidir. Bu nedenle önerilerimizi dikkate alırken bu önemli unsuru göz ardı etmemenizi tavsiye ederiz. Kış mevsimi için oldukça ideal olan birçok markanın en güzel parfümleri uygun fiyatlarla ÇiçekSepeti’nde sizi bekliyor. 

 

Etiketler advertorial