Kuran’da aşk ile ilgili sure var !

Kuran’da aşk ile ilgili sure var !

Aşk Kuran’da geçiyor mu? İşte iki farklı görüş:

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bir kokteylde Günaydın Gazetesi yazarlarından Seda Kaya Güler'e, “aşka inanmıyorum” dedi. Ve bunun nedeni olarak Kuran'ı adres gösterdi. Şener, daha evvel verdiği bir röportajda aşka inanmadığı için, “Eşinize aşık mısınız?” sorusuna, “Hayır” cevabı verdiğini ve bu yüzden eşinin de sitemkar davranışlarıyla karşılaştığını anlattı. Sonra da eşinin gönlünü almak için, nasıl uykusundan kalkıp Kuran'ı baştan sona tekrar okuduğunu ve eşini, “aşk yok, sevgi var” diyerek ikna ettiğini Güler'le paylaştı.

Ancak, Şener'in, “Kuran'da aşk yok” iddialarına yanıt ilahiyat profesörü Beyza Bilgin'den geldi. Bilgin, Kuran'da “Yusuf” süresinin aşk üzerine kurulduğunu ifade ederek “Yusuf süresinde, evli bir kadın olan Züleyha'nın, Yusuf'a olan tutkusu anlatılmaktadır” dedi.

İLAHİYATÇILAR NE DİYOR?

Tayyar Altıkulaç: Bakan Şener haklı. Kuran'nın her sayfasında sevgiden söz edilir. İnsan sevgisi, vatan sevgisi gibi. Ama aşka dair tarif yok.

Prof. Zekeriya Beyaz: Bu Bakan Şener'in bileceği bir konu değil. Pekala, aşkın tarifi vardır. Aşk, sevginin yoğunlaşmış halidir. Kuran'da Allah'ın isimlerinden biri de, 'Vedud' yani aşırı seven anlamındadır. Eşler arası sevgiyi tarif ederken, 'onların aralarına meveddet koydum' diyor. Yani, 'eşlerin arasına bambaşka bir sevgi yani aşk koydum' diyor.

Prof. Bayraktar Bayraklı: 'Bakan haklı. 'Aşk' kavramı, bizim anladığımız manada Kur'an da yer almıyor. İslam kültüründe, 'ilahi aşk' vardır. Öbür aşklardan bahsedilmez.

Sabah
Sevilay Yükselir