Mersinde Adaylar Hayırlı Olsun Dilekleriyle Oylarını Kullandı

Mersinde Adaylar Hayırlı Olsun Dilekleriyle Oylarını Kullandı

MERSİN'de Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan adayları ayrı ayrı sandıklarda oy kullandı. Vali Güzeloğlu, seçimlerin halkın irade...

MERSİN'de Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan adayları ayrı ayrı sandıklarda oy kullandı. Vali Güzeloğlu, seçimlerin halkın iradesini yansıttığını ve demokrasi şöleni olduğunu söyledi. CHP'li Macit Özcan, MHP'li Burhanettin Kocamaz ve AK Parti'li Mustafa Sever ise tercihlerini yaparken 'Hayırlı olsun' dileğinde bulundu.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte geldiği Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Vali Güzeloğlu, seçimin halkın iradesini yansıtan, demokrasi şöleni olduğunu belirtip, halkın huzur ve güven içinde oy kullanmak için gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi. Güzeloğlu, "Mersin'de 1 milyon 186 bin 777 seçmenimiz saat 08.00 itibariyle 4 bin 209 sandıkta sorunsuz olarak oy kullanmaya başlamıştır. Bu sandıklar toplam 928 binada vatandaşlarımızın oy kullanması için hazır bulunmaktadır" dedi.

Mersin'de 4'üncü kez seçim kazanmak için yarışa giren CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, oyunu merkez Mezitli İlçesi'ndeki Hakan Kundak İlkokulu'ndaki 1127 nolu sandıkta kullandı. Macit Özcan, seçimi kazanacağına inandığını belirtip "Son 3 aydan bu yana yoğun bir şekilde çalıştık. 15 yıldır belediye başkanıyım. Yeni projelerle birlikte geliyorum. Bu seçimi mutlaka kazanacağız. 135 proje ile birlikte Anamur'dan Çamlıyayla'ya kadar tüm hizmetlerimizi yapacağız. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız" dedi.

4 dönemdir Tarsus İlçe Belediye Başkanlığı yapan MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz ise eşi Hatice Yılmaz ile birlikte Mustafa Kemal Anadolu Lisesi 1021 nolu sandıkta oy kullandı. Kocamaz, yeril seçimlerin Türkiye'ye hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever ise eşi

Afire Sever ile birlikte merkez Mezitli İlçesi'ndeki Muhittin Develi Ortaokulu'nda sandığa gitti. 1233 nolu sandıkta tercihini kullanan Mustafa Sever, seçimin Türkiye'yi hayırlı olmasını dileyip, "4 aya yakın süre sahada çalıştık ve güzel bir seçim kampanyası süreci yasadık. Mümkün olduğunca polemiklerden kaçınarak barış ve huzur içinde kampanya yürütmeye çalıştık. İnşallah seçimi kazanacağız ve Mersin coğrafyasının, 1 milyon 700 bin insanımızın hizmetkarı olacağız" diye konuştu.

Mersin'de seçim güvenliğiyle ilgili olarak il genelinde 5 bin 175'i polis ve bin 84'ü jandarma olmak üzere toplam 6 bin 259 güvenlik görevlisinin çalışma yaptığı bildirildi. Kent merkezinde bir polis helikopteri de gün boyu uçuş gerçekleştirdi.

Mİ(AŞ/OA/SS)