Mert Başaran noktayı koydu: ''Dolar almak enayiliktir!''

Mert Başaran noktayı koydu: ''Dolar almak enayiliktir!''
Güncelleme:

Ünlü yatırımcı Mert Başaran, yatırım için dolar alanlara ya da almak isteyenlere "dolar almak enayiliktir" diyerek, dolar yerine yatırım yapabilecekleri 3 yatırım aracını açıkladı.

CNN Türk’te canlı yayın konuğu olan ünlü yatırım uzmanı Mert Başaran Türkiye’de yatırım denince akla ilk gelen Dolar için dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Türkiye'de tasarruf oranının çok düşük olduğunu, vatandaşların ve yöneticilerin daha fazla tasarruf yapması gerektiğini belirten Başaran, açık açık dolar almanın enayilik olduğunu, doların bir enflasyonu olduğunu ve dolar arttıkça aynı şeyleri alamadığımızı belirtti.

Ayrıca Mert Başaran, küçük paralarla zengin olmanın mümkün olduğunu ancak bunun zaman alacağını, küçük paraları mayalayarak büyütmek gerektiğini ifade etti. 

Başaran açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de ciddi bir tasarruf açığı var. Ülkemiz var olan ekonomik koşullarına rağmen hem vatandaş anlamında hem yöneticiler anlamında fazla tasarruf yapmayan bir ülke. Gidişata baktığımızda bizim tasarruf yapmaya alışmamız lazım. Yatırımdan önce bunu yapmak gerekiyor. Dolar almak enayiliktir. Doların bir enflasyonu var. Dolar artınca siz gidip aynı şeyi alamıyorsunuz" 

Mert Başaran'ın işaret ettiği 3 yatırım aracı

Mert Başaran yatırım yapmak isteyenlere ise 3 farklı yatırım aracını işaret ederek, "Biz paramızı dolarla artan varlıklara yatırmamız gerekiyor. Altın, hisse senedi ya da gayrimenkule yatırabilirsiniz. Altın tasarruf ve yatırım aracı anlamında önemli bir emtia. İstatistik olarak altın hep dolar bazında artmış. Malda kalın hayatta kalın. Arsa ya da gayrimenkul alınabilir. Küçük paraları mayalamak ve büyütmek zaman alır. Bunu yapabilirsiniz" dedi.