İstanbul'da fırtına, sağanak ve dolu yağışı etkili oldu

İstanbul'da fırtına, sağanak ve dolu yağışı etkili oldu
Güncelleme:

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren şiddetli yağış ve fırtına etkili olurken bazı bölgelerde dolu yağdı.

Meteorolojinin uyarısının ardından İstanbul'da şimşek, gök gürültüsü ve ardından yağan yağmur etkili oldu. Bazı noktalarda dolu yağışı etkili oldu. Şimşekler gökyüzünü aydınlattı.

Önceki gün vatandaşlar dolu yağışında araçlarının zarar görmemesi için halılarla, battaniyelerle, naylonlarla önlem almıştı. Dolu yağışı gerçekleşmezken ortaya renkli görüntüler çıkmıştı.

Dün akşam meteorolojinin yeni uyarısının ardından İstanbul’da şimşek, gök gürültüsünden sonra sağanak yağmur ve dolu yağdı. Cadde ve sokakları su bastı, kanalizasyonlar taştı. Bazı noktalarda yollar göle döndü. Ağaçların da devrildiği kentte trafik aksadı. Sürücüler zor anlar yaşadı.

İstanbul'da fırtına, sağanak ve dolu yağışı etkili oldu - Resim : 1

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA AKSAMALAR YAŞANDI

Şiddetli yağış ve dolu nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerde kısa süreli aksamalar yaşandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’na inmeye çalışan uçaklar, şiddetli yağış nedeniyle 30 dakika ile 1 saat arasında havada tur atamak zorunda kaldı. İniş yapacak 6 uçak ise başka havalimanlarına yönlendirildi.

İstanbul'da fırtına, sağanak ve dolu yağışı etkili oldu - Resim : 2

ATAŞEHİR'DE BİR BİNANIN DIŞ CEPHE İSKELESİ DEVRİLDİ

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar Ataşehir’de dış cephe yapımı için bir binaya kurulan iskeleyi devirdi.

Kayışdağı Mahallesi Dilaver Sokak’ta meydana gelen olayda 4 katlı binanın dış cephesinin yapılması için kurulan iskele iddiaya göre aşırı rüzgar nedeniyle saat 23.00 sıralarında büyük bir gürültüyle devrildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. 

Aşırı rüzgar nedeniyle devrildiği iddia edilen iskele demirleri, binanın önünden geçen elektrik kablolarının üzerine düştü.

İstanbul'da fırtına, sağanak ve dolu yağışı etkili oldu - Resim : 3

SOKAKTA ELEKTRİKLER KESİLDİ

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde güvenlik önleminin alınmasıyla birlikte can güvenliği nedeniyle elektrikler kesildi.

İtfaiye ekiplerinin çalışması yaklaşık 3 saat sürdü. Elektrik direklerinin üzerine devrilen iskele demirleri ekipler tarafından tek tek kesilerek devrilen bölüm söküldü.

İskelenin çöküşü anlatan mahalle sakinlerinden Hüseyin Bozdemir, "Aşırı derecede yağmur ve fırtına vardı. Sonra büyük bir gürültü sesi duyduk. Baktık iskele olduğu gibi aşağı gelmişti. Elektrikler de kesildi. Allahtan kimse yoktu" diyerek yaşananları anlattı.

İstanbul'da fırtına, sağanak ve dolu yağışı etkili oldu - Resim : 4

METEOROLOJİ VE AKOM UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik değerlendirme ve radar verilerine göre; bugün 21.40-23.30 saatleri arasında Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası başta olmak üzere, İstanbul'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul da sağanak yağış, Boğaz cevresi ve Avrupa yakası tamamında gece yarısına kadar etkili olacak. Yağışlar zaman zaman kuvvetli gök gürültülü olacak. Zeytinburnu, Merter,Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü,Bakırköy ilçelerinde etkili oluyor. Yağışlar, Başakşehir,Eyüp, Sarıyer, Şişli, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ilçelerini de etkisi altına alacak.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...