Mustafa Koç'un hayali neydi ?

Mustafa Koç'un hayali neydi ?

Koç Grubu'nun CEO'su Levent Çakıroğlu, Mustafa Koç'la son konuşmasını anlattı.

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, dün son yolculuğuna uğurlandı. İş, sanat spor dünyasının büyük katılım gösterdiği Koç'un cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu da katıldı. Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlendi. Holding çalışanlarının katıldığı basına kapalı törende Koç Topluluğu CEO’su Levent Çakıroğlu duygusal bir konuşma yaptı. Programın ardından Koç için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisinde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Koç ailesi ve sevenlerinin eşlik ettiği konvoyla kabristana getirilen Mustafa Koç'un naaşı, dedesi merhum Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedildi.

Hürriyet'ten Hülya Güler'in haberine göre Koç Holding çalışanları, Mustafa Koç’a cenaze namazı öncesinde Nakkaştepe’deki holding genel merkezinde veda etti. Koç ve Giraud aileleri ile Koç Holding çalışanlarının katıldığı basına kapalı törende Koç Topluluğu CEO’su Levent Çakıroğlu duygusal bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, “Zaman sabır ve kuvvetle kenetlenme zamanıdır” mesajı ile başlayan Çakıroğlu, Mustafa Koç’un kısa süre önce Holding’in üst düzey yöneticileriyle yaptığı toplantıdaki sözlerini ve gelecek vizyonunu paylaştı.

"BUNDAN SONRAKİ HAYALİM ULUSLARARASI ARENADA ÇOK DAHA ÖNEMLİ VE BÜYÜK BAŞARILAR GERÇEKLEŞTİRMEK"

Çakıroğlu, şunları söyledi:

“Bugüne kadar değişik nedenlerle karşınıza çıktım. Bu defa, asla aklıma gelmeyecek, çok zor bir konuşma için huzurlarınızda olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. Her vefat erkendir. Ancak Mustafa Bey’in bu ayrılışı çok zamansız oldu. Bizleri, sevenlerini, ülkemizi derinden sarstı. Bizlere toplu olarak en son üst düzey yöneticiler toplantısında seslenmişti. En önemlisi de kendi hayallerinden bahsetmişti.

Şöyle dedi: ‘Vehbi Bey’in hayali ile topluluğumuz, holdingimiz kuruldu. Rahmi Bey’in hayalleri ile topluluğumuz büyüdü, yeni ortaklıklar gerçekleştirdi. Dışa açılmaya başladı.

Benim hayalim de rakiplerle arayı açmaktı. Sizlerin liderliği, ekiplerinizin katkısı ile bu hayalleri bir bir gerçekleştirdik. Yeni satınalmalar ile grubumuzu büyüttük. Yurtiçindeki liderliğimizi perçinledik. Bugün sizlerle bundan sonraki hayalimi paylaşmak istiyorum. Bundan sonraki hayalim, uluslararası arenada çok daha önemli ve büyük başarılar gerçekleştirmek. Yurtiçindeki uzun vadeli liderliğimizi yurtdışına taşımak. Portföyümüzü küresel arenada da faaliyet gösteren şirketler ve organizasyonlar ile desteklemek.’

Şimdi bu hayalleri birbirimize sımsıkı sarılarak bizler gerçekleştireceğiz. Mustafa Bey’e, hepimiz adına seslenmek istiyorum. Kıymetli yönetim kurulu başkanım, canım ağabeyim Mustafa Bey; bize bıraktığınız bayrağı vargücümüzle çalışarak daha ileriye taşıyacağımıza emin olabilirsiniz. İsminiz kalplerimizde kazılı kalacak. Mustafa Bey’in gülen gözlerini, omuzlarımızı sıvazlamasını, uzaktan göz kırpmasını, gergin toplantıları sakinleştirmesini her gün daha fazla hatırlayacağız.”