O gencin ayakkabıları bırakıldı

O gencin ayakkabıları bırakıldı

Diyarbakır'daki patlamada iki ayağını da kaybeden gencin ayakkabıları patlamanın olduğu yere bırakıldı.

HDP’nin Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda geçen yıl düzenlediği mitingde patlayan bombalar ile yaşamlarını yitirenlerle, aynı yerde yapılan toplantıyla anıldı. Patlamada birlikte iki bacağını kaybeden ve anma etkinliğine yurt dışında olduğu için katılamayandansçı Lise Çalan’ın isteği üzerine patlamanın olduğu noktaya karanfil yerine ayakkabıları ve havaya uçarken çekilen fotoğrafları bırakıldı.

5754134067b0a94db4c1ffdd.jpg

HDP’nin geçen yıl 5 Haziran’da Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği ve patlayan iki bomba ile 5 kişinin öldüğü, 400’e yakın kişinin yaralandığı bombalı saldırıda ölenler için patlamanın olduğu noktada anma programı düzenlendi.

Yaşamını yitirenler için ikinci bombanın patladığı trafonun önüne karanfiller konulurken, patlamada iki bacağını kaybeden ve yurt dışında olduğu için anmaya katılamayan dansçı Lisa Çalan’ın ayakkabıları ve daha önce havaya sıçrarken çekilen fotoğrafları konuldu. Çalan’ın talebi üzerine kahverengi ayakkabı ve fotoğraflarının patlama noktasına konulduğu belirtildi.

5754131467b0a94db4c1ffd9.jpg

"AYAKKABILARIMI KOYUN"

Tedavi için yurt dışında bulunan Lisa Çalan, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajında, "Yarın 5 Haziran, anma olacakmış çiçek bırakmak için. Benim için çiçek koymayın. bir daha giyemeyeceğim kahverengi ayakkabımı bırakın. Dağın tepesinde kollarımı doğa açtığım, zıpladığım, havada yakalamak için defalarca çektiğim ve yakalayabildiğim resimlerimi bırakın. 5 Haziran babamın yanına gömüldüğüm gün yaşıyorken, bana bir mezar açıldığı gün" demişti.

Anma programına HDP Grup Başkan vekili İdris Baluken, Milletvekilleri Feleknaz Uca, Nursel Aydoğan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da katıldı. İstasyon meydanındaki trafonun önünde düzenlenen anmada konuşan Baluken, bir yıl önce bu meydanda halkların ortak geleceğine yönelik yapılan kirli bir saldırı neticesinde 5 canlarını yitirdiklerini belirtti, "Her şeyden önce yaşamını yitiren şehitlerimizi burada saygı, şükran ve minnetle anmak istiyorum. Ali Türkmen, Ramazan Yıldız, Necati Kuru, Şeyhmus Koşan ve Civan Aslan adlı arkadaşlarımız bu ülkede demokratik siyasetin yaşatmak umudunu yaşatmak üzere bu meydana gelmişlerdi. Bu ülkede eşitlik temelinde yeni bir yaşamın olabilirliğini tüm Türkiye ve dünya kamuoyuna göstermek üzere bu meydana gelmişlerdi. Yine bu ülkede ortak geleceğimizin yolunu parlamentoda geliştirilecek olan demokratik ve siyasi bir çözüm olması gerektiğinin mesajını vermek için gelmişlerdi. Patlamadan hemen sonra ortaya çıkan Hükümet ve devlet tavrı bugün yaşadığımız savaş sürecinin neden bu aşamaya geldiğini ortaya koşması açısından son derece önemlidir" diye konuştu.

5754135f67b0a94db4c1ffdf.jpg