AK Parti ile CHP koalisyonunda sonuç !

AK Parti ile CHP koalisyonunda sonuç !

Türkiye'nin günlerdir beklediği koalisyon görüşmesi 1,5 saat sürdü. Davutoğlu saat 16:30'da açıklama yapacak.

Hükümet kurma süreci kapsamında Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmenin olumsuz sonuçlandığı iddia ediliyor. Reuters'a konuşan CHP’li bir yetkili AK Parti ile koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını söyledi.

Koalisyon için AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılacak görüşme öncesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çankaya Köşkü'ne geldi.

Başbakan Davutoğlu, Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki görüşmeye beraberinde Bakan Çelik ile geçti. CHP'de ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Sözcüsü Haluk Koç Ankara Palas'a beraber geldi.

30815209.jpg

DAVUTOĞLU 10 DAKİKA ÖNCE GELDİ

Genel başkanların gelişi öncesinde olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Ankara Palas çevresinde bazı yollar kapatıldı. Başbakan Davutoğlu beklenenden 10 dakika önce gelirken Kılıçdaroğlu saat 14:00'te Ankara Palas'a giriş yaptı.

1,5 SAAT SÜRDÜ

Türkiye'nin nefesini tutarak takip ettiği görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Ankara Palas'tan ilk olarak Kılıçdaroğlu ardından Başbakan Davutoğlu ayrıldı. Ahmet Davutoğlu’nun saat 16.30’da Ak Parti genel merkezinde açıklama yapacağı belirtildi.

ERKEN SEÇİME GİDİLECEK

Habertürk’e konuşan AK Parti kaynaklarının, koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını ve 3 ay içinde seçime gidileceğini söylediği belirtildi.