AK Parti'nin yemin metninde Kur'an-ı Kerim detaylı

AK Parti'nin yemin metninde Kur'an-ı Kerim detaylı
Güncelleme:

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimleri için hazırladığı yemin metninde AK Partili adayların Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ettiği ortaya çıktı.

30 Ocak’ta seçim manifestosunu “Gerçek Belediyecilik” sloganı ile kamuoyuna duyuran AK Parti, beyannameye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda yemin metnini de ekledi.

Seçilmeleri durumunda büyüklüğüne göre milyarlarca TL’yi bulacak bütçeyi yönetecek olan belediye başkan adayları seçime üç hafta kala başkanlık yemini etmeye başladı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, adaylar, "kutsal kitap üzerine" yemin ediyor. Yemin metninde şu ifadeler bulunuyor:

“Doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayacağıma, hemşehrilerimiz arasında hiçbir ayrım yapmayacağıma, Anayasa ve yasalardan ayrılmayacağıma, kamu kaynaklarını namusum ve şerefim bilerek, amacı dışında harcanmasına göz yummayacağıma, dezavantajlı kesimleri gözeteceğime, sosyal politikaları güçlendireceğime, belediye hizmetlerini gecikmeden ve kaliteli şekilde icrası için azami gayret sarfedeceğime, belediye hizmetleri karşısında herkesin eşit olduğu gerçeğinden hareketle adaletten şaşmayacağıma, emaneti hakkıyla ve layıkıyla taşıyacağıma, milletim hemşehrilerim ve tarih önünde namusum, şerefim ve kutsal kitabımız üzerine yemin ederim.”

KİMLER YEMİN ETTİ

AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde canlı yayın ekranlarında söz konusu metni okuyup yemin etti. Kurum’un yanı sıra başka bazı başkan adayları da yemin etti. AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, AK Parti Of Belediye Başkan adayı Salim Salih Sarıalioğlu ve Cumhur İttifakı Marmaris Belediye Başkan adayı Serkan Yazıcı da AK Parti'nin yeminini eden adaylardan bazıları oldu.

Yeni Şafak